cookie-og-privatlivspolitik
I en lang periode vil det være slut med at stige om bord på toget på Lolland-Falster. Hurtigste transportvej bliver så fra Rødbyhavn.
I en lang periode vil det være slut med at stige om bord på toget på Lolland-Falster. Hurtigste transportvej bliver så fra Rødbyhavn.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Hurtigst til København via Rødbyhavn

Fra søndag aften den 24. marts til og med lørdag den 28. september bliver rejsen til København cirka en time længere end hidtil på grund af sporarbejder. Da der ikke kommer direkte busser fra Nykøbing F, vil den hurtigste vej til København fra Lolland-Falster derfor være med bussen fra Rødbyhavn.
19. februar 2019 kl. 08:37 Af Daniel Brøns

Annonce

Det kan være lidt svært at gennemskue de omfattende ændringer, der kommer i rejsetiderne indtil 28. september, men et enkelt stikprøvetjek på rejseplanen på henholdsvis den 18. februar og 23. april viser, at rejsetiden mellem Nykøbing og hovedstaden typisk bliver forlænget med en time - fra cirka én time og 40 minutter til to timer og 47 minutter. Det skyldes, at der køres togbusser i stedet for tog på strækningen i forskellige faser.

En interessant pointe er i den forbindelse, at alle de internationale Tysklands-tog erstattes af togbusser direkte mellem København H og Rødby Færge, så vil man undgå de mange skift, kan man simpelthen køre til Rødbyhavn og tage bussen uden stop hele vejen til København på to timer og 15 minutter. Dog er udvalget begrænset til afgang mod hovedstaden 12.15, 14.15 og 16.15. Den anden vej er afgangene 7.10, 11.10, 13.10 og 15.10.

Ifølge DSB er det dog ikke planlagt, at flere end normalt kører til København via Rødbyhavn, så hvis mange vælger den vej, kan det give pladsproblemer, fordi kapaciteten er dimensioneret efter det nuværende rejsemønster.

DSB følger udviklingen i behov for antal pladser, så DSB Kommunikation vil ikke udelukke, at flere busser sættes ind til og fra Rødbyhavn, hvis flere vælger denne rute mod hovedstaden.


Planen er :

Fra søndag aften den 24. marts til og med fredag den 29. marts: Togbusser mellem Ringsted og Næstved, Regionaltog til/fra København via Køge.

Fra lørdag den 30. marts til og med onsdag aften den 17. april: Togbusser mellem Ringsted og Næstved og igen mellem Næstved og Nykøbing F: Regional til/fra København via Køge fra Næstved.
Fra onsdag aften den 17. april til og med mandag den 22. april (Påske) Togbusser mellem Næstved og Nykøbing F. Regionaltog til/fra København via Køge. Rejsende til Ringsted/Fyn med Lilla Togbus fra Næstved

Fra tirsdag den 23. april til og med søndag den 1. september: Togbusser mellem Næstved og Nykøbing F. Regional til/fra København via Ringsted fra Næstved

Fra mandag den 2. september til og med lørdag den 28. september: Togbusser mellem Orehoved og Nykøbing F. Regional til/fra København via Ringsted.

Her kan du finde de opdaterede planer: www.kortlink.dk/wx8fKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce