Annonce
Ugeavisen Lolland

Hurtigst til København via Rødbyhavn

I en lang periode vil det være slut med at stige om bord på toget på Lolland-Falster. Hurtigste transportvej bliver så fra Rødbyhavn. Foto: Daniel Brøns

Fra søndag aften den 24. marts til og med lørdag den 28. september bliver rejsen til København cirka en time længere end hidtil på grund af sporarbejder. Da der ikke kommer direkte busser fra Nykøbing F, vil den hurtigste vej til København fra Lolland-Falster derfor være med bussen fra Rødbyhavn.

Det kan være lidt svært at gennemskue de omfattende ændringer, der kommer i rejsetiderne indtil 28. september, men et enkelt stikprøvetjek på rejseplanen på henholdsvis den 18. februar og 23. april viser, at rejsetiden mellem Nykøbing og hovedstaden typisk bliver forlænget med en time - fra cirka én time og 40 minutter til to timer og 47 minutter. Det skyldes, at der køres togbusser i stedet for tog på strækningen i forskellige faser.

En interessant pointe er i den forbindelse, at alle de internationale Tysklands-tog erstattes af togbusser direkte mellem København H og Rødby Færge, så vil man undgå de mange skift, kan man simpelthen køre til Rødbyhavn og tage bussen uden stop hele vejen til København på to timer og 15 minutter. Dog er udvalget begrænset til afgang mod hovedstaden 12.15, 14.15 og 16.15. Den anden vej er afgangene 7.10, 11.10, 13.10 og 15.10.

Ifølge DSB er det dog ikke planlagt, at flere end normalt kører til København via Rødbyhavn, så hvis mange vælger den vej, kan det give pladsproblemer, fordi kapaciteten er dimensioneret efter det nuværende rejsemønster.

DSB følger udviklingen i behov for antal pladser, så DSB Kommunikation vil ikke udelukke, at flere busser sættes ind til og fra Rødbyhavn, hvis flere vælger denne rute mod hovedstaden.

Planen er :

Fra søndag aften den 24. marts til og med fredag den 29. marts: Togbusser mellem Ringsted og Næstved, Regionaltog til/fra København via Køge.

Fra lørdag den 30. marts til og med onsdag aften den 17. april: Togbusser mellem Ringsted og Næstved og igen mellem Næstved og Nykøbing F: Regional til/fra København via Køge fra Næstved.
Fra onsdag aften den 17. april til og med mandag den 22. april (Påske) Togbusser mellem Næstved og Nykøbing F. Regionaltog til/fra København via Køge. Rejsende til Ringsted/Fyn med Lilla Togbus fra Næstved

Fra tirsdag den 23. april til og med søndag den 1. september: Togbusser mellem Næstved og Nykøbing F. Regional til/fra København via Ringsted fra Næstved

Fra mandag den 2. september til og med lørdag den 28. september: Togbusser mellem Orehoved og Nykøbing F. Regional til/fra København via Ringsted.

Her kan du finde de opdaterede planer: www.kortlink.dk/wx8f

  • I en lang periode vil det være slut med at stige om bord på toget på Lolland-Falster. Hurtigste transportvej bliver så fra Rødbyhavn. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt

Lolland-Falser

Stigende vandstande og voldsomme storme har konsekvenser: Flere og flere melder sig

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd