cookie-og-privatlivspolitik
Ved klosterruinen kan man hele dagen få en snak om klosteret og dets tid.
Ved klosterruinen kan man hele dagen få en snak om klosteret og dets tid.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

I næste uge kan kan du fordybe dig i Birgitta

Birgitta-festivalen er også for dem, der vil fordybe sig. Hele lørdagen og en del af søndagen er der foredrag på helt ned til 20 minutters varighed.
29. august 2019 kl. 07:24 Af Daniel Brøns

Annonce

Hvem var den hellige Birgitta af Vadstena? Hvordan var det at leve i en middelalderlig kristendom i en tid med overtro og fundamentalisme? Hvad er det for bygninger, der er i centrum under festivalen, og hvad er deres historie?

Under Birgitta Festivalen er der mulighed for at deltage i ikke mindre end syv forskellige foredrag, der giver gæsterne mulighed for at komme lidt dybere ind i emnet - og fornemme, hvordan der var på den tid, hvor Birgitta levede. På festivalens hjemmeside kan man finde programmet, der omfatter nogle af de største ekspertiser i Danmark. Der er også et enkelt musikalsk indslag med mulighed for at lytte til middelalderens fløjteinstrumenter.

Man kan også møde aktuelle Birgitta-fans - heriblandt DR-værten Anders Laugesen, der giver en times foredrag søndag i domkirken klokken 12.

Ved Klosterruinen er desuden mulighed for at høre om stedet hele dagen.

Sted: Sognets Hus, Domkirken samt Pilgrimshuset. Der er gratis adgang til langt de fleste aktiviteter på festivalen, der finder sted den 6-8 september.

Se hele programmet på birgittafestival.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE