cookie-og-privatlivspolitik
Sådan bliver huset, når det er helt færdigt ved Præstø.
Sådan bliver huset, når det er helt færdigt ved Præstø.
Foto: Pressefoto

Lollands-Posten

KØ Entreprise bygger landboliger

KØ Entreprise, der ligger ved Errindlev på Sydlolland, er blevet engageret i at bygge boliger til projektet "Det Danske Landsted", der ombygger landboliger til moderne, arkitekttegnede boliger.
14. oktober 2019 kl. 06:04 Af Daniel Brøns

Annonce

Lige nu bygger KØ Entreprise nær Præstø på en bolig, der tager udgangspunkt i ombygningen af en gammel fuldmuret frugtlade, der kobler landstedet til æbleplantagen og vidner om dens historie og landbrugsmæssige betydning. Boligerne sættes senere til salg til interesserede.

Der er tale om en større ombyging, da hovedhuset til landejendommen er revet ned, og laden står nu solitært som eneste bygning på grunden.

Stueetagen er landstedets fleksible areal, og de skal designes til at blive benyttet i sommerhalvåret, hvor aktiviteter ude og inde i højere grad smelter sammen. Stueetagen istandsættes rustikt med fritlagte murstensvægge, som kalkes både indvendigt og udvendigt, mens betongulve giver rummene et råt og upoleret udtryk.

Det er i stueetagen man kan udfolde de lidt større aktiviteter og dyrke værksteds- og hobbyaktiviteter uden at være nervøs for sarte overflader og slitage.

Det er her man samler familie og venner til en frokost og åbner de store porte op mod det omkringliggende landskab.

Det er her man lukker portene i, når det lunefulde vejr giver anledning til at rykke indenfor og tænde op i det åbne ildsted.

Der etableres en ny tagkonstruktion, som danner rammen om det egentlige boligareal. Hævet op på 1. sals niveau, hvor udsigten er bedst, giver vinduesåbningerne indrammede kig til det omkringliggende landskab, mens interiøret af egetræ giver en vis hjemlig varme.

Udvendigt tegner den karakteristiske tagprofil og den umbragrønne farve en ny fortolkning af de egnstypiske ladebygninger.

Bygningen overholder naturligvis alle gældende energi- og installationskrav.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE