Sønderjysk tradition kommer nu til Lolland, når Brugsen i Dannemare inviterer til stort lollandsk kagebord samt bagedyst søndag 14. april.
Brugsuddeler i Dagli 'Brugsen i Dannemare, Finn Andersen, har sønderjyske aner og dermed en særlig kærlighed til de overdådige anretninger, som i det jyske grænseland kendes under navnet Det store sønderjyske Kaffebord.
Derfor inviterer han nu til "Det store lollandske Kagebord" i samarbejde med Dannemare Forsmlingshus, hvor kaffen og dyngerne af kringler, wienerbrød og blødt brød vil blive serveret søndag 14. april.
Bag den lækreste kage
Men inden gæsterne kan sætte de søde tand i alle kageherlighederne er der bagekonkurrence.
Under titlen "Bag den lækreste og flotteste kage" inviteres alle kageentusiaster til at bage en kage og deltage i konkurrencen, som bedømmes af tre lokale dommere, nemlig bagermester Niels Wrist-Knudsen og hans elev, Katrine Bergmansen, begge fra Byens Bager i Nakskov, og bagermester Flemmning Børgesen, Den gamle Bagergaard i Maribo.
Bagværket, som kan være alt fra boller og småkager over tærter og kringler til wienrebrød og lagkager, skal indlevers til konkurrencen klokken 12.30, hvorefter det vil blive bedømt fra klokken 13, hvor selve arragementet begynder.
De tre bedste kagebagere belønnes med hver en præmie, og siden skal de flotte bagerier nydes.
VM-deltager beretter
Den ene af dommerne, 18-årige Katrine Bergmansen, deltog for nylig i VM for unge bagere i den franske storby Lyon. Selvom Katrine ikke vandt den internationale konkurrence, var det flot blot at blive udtaget - som den ene af kun to danske deltagere.
Det vil hun fortælle om, efter at konkurrencekagerne i Dannemare er blevet bedømt.
Bidrag til lollandsk kagebord
Selve Det store lollandske Kagebord blvier dækket med Marias hjemmebagte boller, kager fra de to bagermestre, bake-off fra Dagli'Brugsen samt kagerne fra bagedysten.
Har du lyst til at bidrage med en hjemmebagt kage (den for konkurrencen), kan du hente alle ingredienserne gratis i Dagli'Brugsen.
Tilmelding til konkurrencen senest torsdag 11. april.
Billetter sælges også i DagliBrugsen - i prisen indgår også smagsprøver på søde, mousserende dessertvine.