cookie-og-privatlivspolitik
Den nye uddannelse kan blandt andet føre til optagelse på uddannelsen til sygeplejerske.
Den nye uddannelse kan blandt andet føre til optagelse på uddannelsen til sygeplejerske.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Klar med et-årig HF i Maribo

VUC Storstrøm vil fra 2019 tilbyde studerende i Maribo at læse udvalgte HF-fag på kun ét år. Det er ikke en fuld HF, men man får fag nok til at søge ind på en professionsbachelor.
22. januar 2019 kl. 12:05

Annonce

Selv om man kun har en afgangsprøve fra Folkeskolen i bagagen, kan man faktisk godt - efter bare ét år med studier på HF - læse videre til eksempelvis sygeplejerske, pædagog eller socialrådgiver. Det skyldes, at der - blandt andet via VUC - findes mulighed for at læse netop de fag, der giver adgang gennem kvote 2.

Ninette De La Motte, der arbejder med de nye HF-uddannelser hos VUC Storstrøm, forklarer, at muligheden typisk er egnet for voksne studerende, der har lidt ekstra livserfaring at byde på, som gør det muligt at søge ind via kvote 2 - uden en fuld HF.

- Skal man læse til pædagog, så kan man fremover tage alle fagene på daghold i på VUC i Maribo, men man bliver nødt til at sideløbende at tage undervisning som e-læring, hvis man skal læse sygeplejerske eller socialrådgiver, forklarer hun.

Typisk vil der være 26 lektioner i Maribo, hvis man skal kvalificere sig til at søge ind som pædagog. Derudover vil der være hjemmeopgaver, så der reelt er tale om et fuldstidsstudie. Skal man have fag på e-læring, sker det gennem VUC Storstrøms afdeling i Næstved.

Carsten Gottschalk, der er uddannelseschef hos VUC Storstrøm siger:

- Det er vigtigt at tilbyde en uddannelse så nær borgeren som muligt, og nu bliver det lettere for borgere omkring Maribo at studere på små hold med andre voksne, siger uddannelseschefen, der i øvrigt også udbyder samme tilbud i Nakskov og Nykøbing F. Han oplyser, at uddannelserne i øvrigt er SU-berettiget efter gældende regler.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce