cookie-og-privatlivspolitik
Det er vigtigt for et lokalsamfund at have et samlingssted, hvor man handler og møder hinanden.
Det er vigtigt for et lokalsamfund at have et samlingssted, hvor man handler og møder hinanden.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Købmand fra 1887 holdes i gang af frivillige

Errindlev Købmandshandel er faktisk fra 1887, men i den nye forenings regi åbnede den 1. februar 2009. I dag eksisterer den kun på grund af borgernes opbakning, og i 2019 var der oven i købet fremgang i omsætningen.
29. januar 2020 kl. 03:26 Af Daniel Brøns

Annonce

Der var god grund til at fejre lokalt engagment, da Errindlev Købmandshandel sammen med hele byen tidligere i januar holdt jubilæum for butikken med popkorn, pølser, sodavand og taler.

Butikken har nemlig klaret skærerne i ti år, og det er ifølge bestyrelsen lykkedes at drive en butik med rimelige priser, der godt kan konkurrere med discountmarkedet og med stort vareudbud. Og så nyder butikken godt af, at den ligger i nærområdet, så man sparer de penge og den tid, som det typisk vil koste at handle udenbys.

I dag er købmandshandelen med i kæden Min Købmand, hvilket netop giver mulighed for det store vareudbud og billige vare samt gode tilbud.

Errindlev købmandshandel er har en glorværdig historie startende den 15, december 1887 som Arbejder Forbrugsforeningen for Errindlev og Taagerup Pastorater stiftet af Arbejder Syge-og Alderdomsforsørgelseskassen af 5 februar 1866 (afdelinger i Bjernæs, Hyldtofte og Thorslunde). I øvrigt er den blandt de første brugser i Danmark.

Den 8. august 1920 besluttedes det at fortsætte med Errindlev Brugsforening og Bjernæs brugsforening som selvstændige brugser og frasælge Hyldtofte og Thorslunde til selvstændige købmandsforretninger.

Annonce

Fra 1920 til 1968 Errindlev forbrugsforening og fra 1968 til 2000 Errindlev Brugs.
Fra 2000 har der været købmand med forskellige ejere og altså fra 2009 borgerdrevet Købmandshandel.

Butikken har to fuldtidsansatte og en mængde frivillige. Butikken er åben hver dag hele ugen fra kl. 8.00 til 18.00, lørdag dog kl. 7.30-14.00 og søndage kl. 7.30-12.00.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE