cookie-og-privatlivspolitik
Astrid Gosmer bagerst - og organist Anni Sørensen er glade for købmanden, der er en livsnerve, når færgen svigter.
Astrid Gosmer bagerst - og organist Anni Sørensen er glade for købmanden, der er en livsnerve, når færgen svigter.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Købmand og færge er vital for Askø

Askø er en af de småøer, der virkelig bliver trængte, når der er uregelmæssigheder i færgefarten. Og lige for øjeblikket er den hel gal, fortæller øens organist, som vi traf hos købmanden.
05. september 2019 kl. 07:04 Af Daniel Brøns

Annonce

Det myldrer ikke ligefrem med nyheder, når man stikker hovedet ind hos Købmanden på Askø. To damer - Astrid Gosmer og Anni Sørensen står optaget i samtale, og kan ikke rigtigt finde på de store sensationer. Butikken går godt efter en god turistsæson. Man kan få næsten alt på øen, så de fleste lokale bakker også op og handler mest muligt i butikken. Det lykkes at finde frivillig bemanding også, selv om det kniber ind imellem. Men som minimum plejer der at være åbent mandag, onsdag, fredag og lørdag i nogle timer udenfor sæsonen.

Men de vil hellere snakke om noget andet: Færgefarten. Den er uregelmæssig, og det er en plage for Anni Sørensen, der som organist spiller ofte på fastlandet og har brug for at vide, hvornår hun kan møde til tjeneste. Den seneste tid har der desuden været nødplaner på grund af uregelmæssigheder i færgefarten.

- Jamen selv om jeg har boet her i mange år, så ændrer det jo ikke på, at det er en plage med de færgeproblemer, siger Anni Sørensen, der mener, at det må være en udfordring i forhold til tilflyttere, hvis der ikke er stabilitet. En dag midt i august var den hel gal.

- Jeg skulle til København, men på grund af en nødplan gik den pludselig ti minutter tidligere en planlagt, så så jeg nåede den ikke. Jeg kom alt for sent derind ad en omvej via Kragenæs. Og så fik jeg pludselig en SMS om, at sidste færge hjem til øen, var blevet fremrykket en time og 40 minutter, så pludselig blev besøget også kortere i den anden ende, så det havde måske været bedre at aflyse, siger organisten, der forgæves - i flere år - har advokeret for flere og bedre færger. Den forgæves kamp får hende dog ikke til at ønske sig et liv på fastlandet.

- Vi har jo et fantastisk sammenhold og alt, hvad man skal bruge herovre, men uden købmanden ville det ikke være sjovt. Og så må man vel også anbefale tilflyttere at have et job med stor frihed til at bestemme sine arbejdstider. Ellers bliver det hurtigt meget besværligt at bo på en ø som Askø.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE