cookie-og-privatlivspolitik
Sådan forventes byrådssalen at tage sig ud, når renoveringen er færdig.
Sådan forventes byrådssalen at tage sig ud, når renoveringen er færdig.
Foto: Pressefoto

Lollands-Posten

Kommunen rykker ind på Torvet

Byrådet har besluttet at gennemføre renovering af tre centrale ejendomme i Maribo for at samle flere administrative funktioner på ét sted.
11. juli 2019 kl. 03:42 Af Daniel Brøns

Annonce

Den 1. juli 2018 overtog Lolland Kommune den fredede ejendom Torvet 3, kendt som Qvades Gård. Kommunen ejede i forvejen det gamle rådhus på torvet og det gule pakhus i Qvades gård.

Borgmester Holger Schou Rasmussen siger:

- Med byrumsprogrammet for Maribo har vi skabt nye sammenhænge i det centrale Maribo. Det har i sig selv værdi, at vi kan bevare og udvikle vigtige historiske bygninger, men vi kan kun forsvare at bruge kommunale penge på det, hvis der er relevante funktioner at putte i dem, og nu får vi samles en større del af administrationen omkring administrationsbygningen.

Børn og Unge flytter fra Kidnakken til det gamle rådhus på torvet, mens borgmesteren, direktionen og Strategi- og Direktionssekretariatet flytter ind i Qvades Gård.

Sektor for Skole og Dagtilbud samt dele af Social og Arbejdsmarked får plads i Jernbanegade 7 sammen med Økonomi, Kultur og Fritid samt HR, IT og Digitalisering, der også har kontorer i administrationsbygningen i dag.

I Pakhuset bliver der indrettet mødefaciliteter i stuen, og på første sal etableres ny byrådssal med højt til loftet og frit udsyn til bjælkerne og den historiske bygningskonstruktion.

Arkitektfirmaet Friis Andersen har i samarbejde med Service og Bygninger klarlagt renoveringsbehov og planlagt renoveringen.

Projektøkonomi på 33,4 mio. kr., og opgaverne skal varetages af lokale virksomheder:

Jord/terræn - beton - kloak: MSE Entreprise A/S Murer: Mogens Willert & Idebyg ApS Tømrer - snedker - fast inventar - konstruktionsstål: Troels Jørgensen A/S Gulv: Garant Maler: Troels Jørgensen A/S VVS: Vagn's VVS Comfort Ventilation: Vagn's VVS Comfort El og handicaplift: Enelco

Særlige Entrepriser:

ABA: Rask El CTS: lBl Tek

Byggestart bliver i starten af august 2019 og hele projektet ventes afsluttet i september 2020.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE