cookie-og-privatlivspolitik
I alt er 14 frivillige i gang med flyttearbejdet
I alt er 14 frivillige i gang med flyttearbejdet
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Lokalarkivet flytter ud

Maribo Lokalhistoriske Arkiv er fra den 10. marts at finde på adressen Jernbanegade 14. I disse dage knokler de frivillige med at flytte det hele.
30. januar 2020 kl. 06:23 Af Daniel Brøns

Annonce

12 frivillige fra Maribo Lokalhistoriske Arkiv har i disse dage godt travlt. Omkring 2000 kasser med diverse historiske effekter skal flyttes, og det er et stort arbejde, fortæller arkivleder Finn Hansen Løj, der ikke er alt for tilfreds med at skulle forlade de flotte lokaler på det gamle rådhus på Torvet, hvor kommunen nu skal bruge pladsen:

- På papiret får vi lige så god plads i Jernbanegade, men her en del kvadratmeter som ikke rigtig kan indgå i selve arkivet. På Torvet havde vi også et stort lagerlokale i kælderen. I Jernbanegade skal alt ligesom foregå i dagligstuen, vi kan ikke "gemme" noget lidt, så der er ingen tvivl om, at der ikke vil være mange ledige kvadratmeter, sige Finn Hansen, der dog alligevel ser fremad.

- Den gode nyhed er, at der er opsat nye stålreoler i tre lokaler, og så vil vi gøre alt for at få indrettet et stort undervisningslokale, og det har vi ikke haft før, siger han og oplyser, at arkivet fra 10 marts vil være åbent, men kan være svær at få fat i på mail, da der skal sættes computere op og ordnes en masse praktisk i forhold til indretningen, så den kommer til at fungere optimalt, så borgerne kan serviceres bedst muligt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE