cookie-og-privatlivspolitik
Hotel Lolland er indrettet i en masse forskellige stilarter. Eksempelvis er en dagligstue i Cristian den 10. tema. Der er oven i købet en slyngelstue i kælderen, hvor man kan møde både Jensus og djævelen himself.

15

Billeder

Hotel Lolland er indrettet i en masse forskellige stilarter. Eksempelvis er en dagligstue i Cristian den 10. tema. Der er oven i købet en slyngelstue i kælderen, hvor man kan møde både Jensus og djævelen himself.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Lollands hyggeligste hotel bliver 10 år

Næsten alt er allerede booket for hele sommeren på Hotel Lolland, der er kendt for sine gamle møbler og temabestemte værelser. Det blev etableret af en uhyre kreativ islænding, der oprindeligt er scenograf fra det Islandske TV
07. marts 2019 kl. 12:54 Af Daniel Brøns

Annonce

Set udefra er Hotel Lolland umiddelbart bare et hotel. Men når man kommer indenfor, så ænder indtrykket sig. Overalt på de gamle møbler er der sjove figurer, malerier, statuer og anden pynt, der er placeret i en harmoni, der vækker alle sanser. Og det er tilsyneladende et koncept, som kunderne kan lide, fortæller den 71-årige Baldvin Bjørnsson, der ligner en mand på højest 60. Og han føler sig også i topform, når han skal berette om hotellet, som han købte, fordi han kunne se nogle muligheder i det, på Lolland
Islændinge er jægere
- Vi islændinge er jo jægere af natur, så vi tænker ikke så meget over tingene. Ser vi en mulighed, så griber vi den og ser, hvad der kommer ud af det, siger hotelejeren, der flyttede til Danmark i år 2000 - og blev lidt overraskede over de danske banker især:
- I Island bliver du inviteret ind til direktøren for at fortælle om dine idéer som er det vigtigste mens de i Danmark sætter en fuldmægtig til at tale om tal og budgetter Det er meget tungt, men heldigvis lykkedes det mig at klare det dengang, da banken pludselig i 2008 ikke ville være med mere. De virkede næsten skuffede, da jeg beviste, at jeg kunne klare mig uden dem, og at det blev en meget større succes, end de havde troet, siger iværksætteren, der tidligere også har haft vandrerhjemmet i Maribo. Men med de kommunale nedskæringer er der for få lejrskoler, så nu er hans fokus 100 procent hotellet, som har udviklet sig meget over årene.
- Ved åbningen i 2009 var der håndværkere og støv alle vegne, så det var en skøn fornemmelse, da de første gæster pludselig blandede sig på gangene og gav hotellet liv, husker Baldvin Bjørnsson, der valgte at indrette hotellet med bunkevis af møbelklassikere, der dengang kunne købes billigt. Udsmykningen i kongestuen er også ret spændende. Den er fyldt med rekvisitter omkring Christian den 10, der var den sidste konge af Island også.
Kys, hunde og børn
Også værelserne har temaer af forskellig slags. Et af værelserne er fyldt med hyggelige kærlighedsfigurer, der kysser, et andet er til børn med masser af bamser, mens et tredje er uden gulvtæppe - og med masser af hunderekvisitter. Selv i haven er der indrettet et tema. For da hotellet oprindeligt ligger på sporene til den gamle jernbane mellem Maribo og Torrig, er der indrettet en lille pavillon med rekvisitter, der ligner stationen i Rødby. (eller hvordan var det liige!!)
På førstesalen er hotellet mere enkelt indrettet med fælles toiletter. Her er dog også et par lækre moderne lejligheder med udsigt.
Vandrerhjem
Efter lukningen af vandrerhjemmet har Baldvin dog besluttet, at der også skal være billigere overnatningsmuligheder på hotellet. Derfor er han ved at indrette en større sovesal også med fælles køkken, fælles toilet/bad og opholdsstue. Når der dertil lægges værelserne på første sal, kan en klasse på 30 skolebørn sagtens indkvarteres, vurderer han.
Om den 71-årige hotelejer selv vil blive ved med at være vært i mange år mere, er der ingen tvivl om:
- Jeg vil hellere udvikle på ting end at blive pensioneret og gå og spille golf, så jeg bliver ved med at udvikle på det her så længe jeg synes, at det er sjovt. Og det er det i allerhøjeste grad nu, hvor der er fulde huse hele sommeren og glade gæster, der kommer tilbage hvert år, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE