cookie-og-privatlivspolitik
Skal du kun bruge varmen to steder, kan det typisk bedst betale sig at købe to komplette standard-anlæg, fortæller Dennis Antoisen fra Østergades El.
Skal du kun bruge varmen to steder, kan det typisk bedst betale sig at købe to komplette standard-anlæg, fortæller Dennis Antoisen fra Østergades El.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Luftvarmepumper kan dække hele huset

Har man elvarme i et hus, så kan det ofte betale sig at skifte det hele ud til luftvarmepumper. Det fortæller Dennis Antoisen fra Østergades El.
25. november 2019 kl. 04:58 Af Daniel Brøns

Annonce

Er du træt af en høj elregning om vinteren - og træt af varmen om sommeren, så er luft-til-luft varmepumper ofte en god løsning. Det fortæller installatør Dennis Antonisen, der ind imellem får til opgave at lave et anlæg i et hus, hvor der er elvarme i forvejen. Så sætter han simpelthen en enkelt udedel op i haven, som forsyner resten af huset med billig varme. Det kræver så, at der trækkes kabler rundt til alle rum, hvor der skal være en indedel.

Prisen for et anlæg med fem inde-dele koster omkring 100.000 kroner, men har man elvarme, så slipper man helt for den store udgift til at trække rør til radiatorer. Og så medfølger der en ekstra fordel, som er blevet meget værd.

- Om sommeren får man jo air-condition i alle rum. Med klimaforandringerne er det et argument, som mange kan se fidusen i, siger Dennis Antonisen, der dog gør opmærksom på, at der også er ulemper ved løsningen.

- Nogle synes, at det trækker lidt med luft i sådan et hus, så det er vigtigt at placere det de rigtige steder. Og man bør ikke trække rørene mere end 15 meter, hvis det skal virke optimalt. Og skal anlægget kunne fungere som aircondition, er det nødvendigt også at finde en løsning på at komme af med kondensvandet, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE