cookie-og-privatlivspolitik
Birgitte Ledam har løbende udviklet butikken i takt med tidernes skiften. Skoene har hun stadig i butikken - men kun til kvinder.
Birgitte Ledam har løbende udviklet butikken i takt med tidernes skiften. Skoene har hun stadig i butikken - men kun til kvinder.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Man skal kende kunderne

Birgitte Ledam har i år været i 25 år i butikken i Østergade, og hun oplever stadig, at det handler om det samme som i starten: At kende sine kunder så godt, at man ved, hvad de har i klædeskabet derhjemme.
21. december 2019 kl. 05:53 Af Daniel Brøns

Annonce

En butik, som oser af alsidighed og mange forskellige designs på hver eneste hylde. Det er nok den bedste beskrivelse man kan give af Ledam i Østergade i Maribo, hvor man kan finde alt tænkeligt i smart og unikt tøj til modebevidste kvinder. Og det er en fokus, som butikkens ejer Birgitte Ledam har udviklet gennem de år, hvor hun løbende har tilpasset enhver detalje.

- Oprindeligt var det jo en skobutik, men jeg har gradvist ændret det til en alsidig modeforretning, der stadig har sko, men også alt andet tænkeligt tøj til kvinder, siger Birgitte Ledam, der - trods tider med stigende nethandel - kan holde butikken så godt kørende, at der er råd til en enkelt fast og engageret medhjælper.


Kvalitet sælger

- Økonomien holder, så længe man holder fast på udelukkende at have varer af høj kvalitet. Så får man den type tilfredse kunder, der kommer igen og igen, og jeg elsker bare at se dem stråle, når de går ud af forretningen med flot tøj, som bare sidder helt rigtigt, siger butiksejeren, der ofte har kunder, som vil klædes på fra top til tå.

- Ofte handler det dog også om bare et par bukser måske, og så er det jo godt, at jeg meget ofte kan rådgive i forhold til det, som jeg ved, at de har købt tidligere - og nu har hængende derhjemme, siger hun.


Mere krævende

Og Birgitte Ledam elsker sit job, selv om det er blevet mere krævende.

- I dag skal man jo holde mange flere arrangementer, opdatere sociale medier, annoncere strategisk og meget andet for at holde dampen oppe. Det er sjovt, men jeg bruger mere tid på at arbejde end tidligere, siger hun.

- Der var faktisk en gang, da man bare kunne lukke butikken op om morgenen, og så kom der en masse kunder i løbet af dagen. Den går ikke længere, men det er stadig sjovt, for jeg nyder at arbejde med mennesker - og det er jo det, som det hele handler om, siger butiksejeren, der glæder sig til at servicere både de gamle og nye kunder i dagene i december, hvor butikkerne i Maribo holder særligt længe åbent.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE