cookie-og-privatlivspolitik
Der er kommet rigtig stor efterspørgsel på træpiller, men lige nu lykkes det at følge med, fortæller Thomas Rasmussen
Der er kommet rigtig stor efterspørgsel på træpiller, men lige nu lykkes det at følge med, fortæller Thomas Rasmussen
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Mangel på træpiller truer

Det vælter ind med kunder hos Skelstrup Træ denne vinter. De kan stadig følge med, men butikken frygter at det kan komme til at knibe senere på vinteren.
28. december 2018 kl. 13:50 Af Daniel Brøns

Annonce

Sommerens alvorlige skovbrande i Europa har - sammen med et stigende antal pillefyr - medført, at der for øjeblikket er stor efterspørgsel på træpiller, som branchen har svært ved at følge med efterspørgslen. Og ikke kun de private husstande fyrer med træ. Også fjernvarmeanlæg bruger biobrændsel, så kampen om pillerne vokser dag for dag.

Hos Skelstrup Træ har de direkte kontakt med en stor producent i Sverige, så de kan følge situationen dag for dag, og det lykkes stadig at få leverancer:

- Men vi kan mærke, at det er blevet sværere for dem at følge med, og de tør ikke love for meget, siger Thomas Rasmussen, der er medejer af Skelstrup Træ.

Han har naturligvis kontakter til andre producenter af træpiller også, men han holder sig helst til den svenske kvalitet, idet svenskerne har en god kvalitetskontrol, som han ved fungerer.

At mangelsituationen er særlig stor lige nu skyldes måske også, at danskerne har lært at købe stort ind inden vinteren, idet der sidste år også var mangel på træpiller på det danske marked.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE