cookie-og-privatlivspolitik
Det er Vestergade-butikken Beo Beo Patchwork med Bodil Egeberg i spidsen, der står bag intiativet. Her er hun i gang med at forberede materialer til den store event.
Det er Vestergade-butikken Beo Beo Patchwork med Bodil Egeberg i spidsen, der står bag intiativet. Her er hun i gang med at forberede materialer til den store event.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Maribo Craft Days er sat i gang

I denne uge ruller Maribo Craft Days for første gang af stabelen med aktiviteter i hele byen - og i udkanten også. Og torsdag kører den store event "Tusind Talenter", som indgår i festivalen.
07. oktober 2019 kl. 11:56 Af Daniel Brøns

Annonce

Alle kunsthåndværksbutikker er med - og masser af andre butikker også, når Maribo Craft Days for første gang ser dagens lys i denne uge fra mandag til søndag den 7.-13. oktober.

Det er butikken Beo Beo Patchwork - der i Vestergade med Bodil Egeberg i spidsen - har taget initiativ til festivalen, som er arrangeret i samarbejde med Iværksætter Lolland. Og Bodil Egeberg er imponeret over så meget, der er nået på få uger.

- Vi har jo fået alle håndarbejdsbutikker med, og masser af steder i byen har butikker lagt lokaler til oplevelser for børn og voksne, siger hun og peger på, at Larsson Cykler, Ledam, Jarvig Møbler og mange andre er med til at støtte op.


Vær med

Hun oplyser, at flere aktiviteterne er udtænkt, så publikum selv kan bruge hænderne. Det gælder eksempelvis om torsdagen klokken 14-16, hvor man kan være med til strikke dåbsklude i Pilgrimshuset - eller om fredagen, hvor man fra 10-15 kan male på sit eget porcelænskrus. Og hele ugen kan man arbejde med patchwork - og se en udstilling af patchwork hos Jarvig Møbler.

Endelig er der muligvis for at prøve symaskiner, se produktion af undertøj, lære om produktion af påklædningsdukker - eller bare være med til at lave håndværk sammen med andre.

Det hele sluttes af med loppemarked søndag på Milling Hotel Søpark, hvor man måske kan finde materialer til sit næste projekt klokken 10-14.

Også byens fødevareforretninger er i øvrigt med i forhold til gode tilbud, erfarer Bodil Egeberg, der har hørt, at der kommer smagsprøver og gode tilbud hos Vin og Velsmag, ligesom hun har hørt om Craft kager og Craft burgere - og meget, meget andet.

Bodil Egeberg er totalt set utroligt glad for opbakningen, så hun tænker, at konceptet kan udvikles yderligere til næste år.

- Med beliggenheden så tæt på Tyskland kunne det være oplagt at prøve at markedsføre det her syd for grænsen også. Og så tænker jeg også, at vi med første års erfaringer i bagagen endnu bedre kan forklare konceptet til håndarbejds-entusiaster i resten af Danmark, så vi for alvor får slået fast, at Maribo er en hovedstad for dem, der kan noget for deres hænder, siger Bodil Egeberg, der som tilflytter er imponeret over den enorme virkelyst i Maribo.

- Jeg er helt vildt glad for at være nær Iværksætter Lolland, der virkelig viser, at man kan skabe synergi her i byen, hvis man vil og har et netværk.

Program: https://ivaerksaetterlolland.dk/maribo-craft-days-dk/KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE