cookie-og-privatlivspolitik
Ole Brorsen er super-tilfreds med programmet til årets jazzfest i Maribo, som får sit hjerte omkring Torvet.
Ole Brorsen er super-tilfreds med programmet til årets jazzfest i Maribo, som får sit hjerte omkring Torvet.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Maribo Jazz med musik for enhver smag

Selv om Maribo Jazz Festival mest er kendt for den traditionelle New Orleans Jazz, så henvender flere af festivalens bands sig til de lidt yngre, der har fået smag for den del af musikken, der ikke er let tilgængelig.
10. juli 2019 kl. 06:38 Af Daniel Brøns

Annonce

Maribo Jazz Festival sender fra den 18-20 juli glade jazzrytmer ud fra fire scener i Maribo centrum - plus fra hotellerne, campingpladsen, domkirken, Hvedemagasinet i Bandholm og turbåden Anemonen. Hele området vil emme af jazz og glad musik, og det vil traditionen tro være med rod i New Orleans Jazzen, der blandt andet spilles af nogle af festivalens store trækplastre såsom "Jazz Five" og "Magnolia Jazz" "Papa Toms Jazzband" , "Doc Houlinds All Stars med solister som vokalisten Denise Gordon og basunisten Mike Owen. De er alle blandt bands, som festivalens formand Ole Brorson holder meget af.

- Det er musik, som man bliver glad i låget af, og det er den musik, som de fleste af gæsterne kommer for at høre, siger han.

Alligevel gør festivalen hvert år noget for at forny sig.

- En del unge mennesker er til den nye saxprægede New Orleans Street Beatstil, og derfor bevæger festivalen sig i det segment også, siger han og peger på eksempler såsom "Jazz Five" og til dels i en mere boogiepræget udgave "Lasse Boogie Jensen Quartet" med sax solist repræsenteret af årets Ben Webster prismodtager Finn Odderskov.

- Vi har fundet mange spændende bands til programmet i år, fordi vi har ansat Søren Houlind som booker for festivalen med sit store netværk og virkelig har været en stor hjælp til programmet, siger Ole Brorsen.

- Det betyder, at der er kommet nogle lidt andre musikere ind i programmet, end vi selv ville have fået øje på, siger Ole Brorsen, der opfordrer til at studere programmet nøje.

Se mere: www.maribojazz.dk - "bands/solister".KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE