cookie-og-privatlivspolitik
Af sted med campingvogn og traktor - et bemærkelsesværdigt skue.

3

Billeder

Af sted med campingvogn og traktor - et bemærkelsesværdigt skue.
Foto: Pressefoto

Lollands-Posten

Med traktor til Nordkap

En mand, en traktor, en campingvogn, fire lande, 5300 km og 40 dage. Foredrag ved Kurt L. Frederiksen på Maribo Bibliotek mandag d. 29. april kl. 19.
24. april 2019 kl. 06:28 Af Daniel Brøns

Annonce

I sommeren 2017 begav Kurt L. Frederiksen sig alene ud på en noget utraditionel rejse, da han i sin gamle traktor - en Valmet 604 fra 1984 - og en lille campingvogn tog den meget lange tur tur op gennem Sverige og Norge til Nordkap - og hele vjen tilbage sydpå gennem Finland.

Drømmen var at nå Nordkap, det nordligste punkt på det europæiske fastland, hvor Atlanten mødes med det arktiske, og derefter traktorens fødested, Valtra-fabrikken i Soulathi i Finland.

Med seks timers kørsel om dagen tilbagelagde Kurt L. Frederiksen de mange bumlende kilometer i ro og mag. Turen gav ham derfor ro i sindet og masser af tid til at registrere stort og småt på sin vej gennem de skiftende landskaber - og møde mennesker undervejs.

Vær med, når Kurt L. Frederiksen kommer til Maribo for at fortælle om sit eventyr, om mennesker, han mødte på sin vej og om uheld, der nær havde stoppet turen.

Han er cand.mag. i dansk og filmvidenskab, og har skrevet flere bøger om Grønland, samtidig med at han driver et mindre landbrug.

Billetter kan bestilles på lollandbib.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE