cookie-og-privatlivspolitik
Askø-færgen passerer dagligt gravearbejdet nær Bandholm, hvor Helle Saj arbejder.
Askø-færgen passerer dagligt gravearbejdet nær Bandholm, hvor Helle Saj arbejder.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Millionoprensning af sejlrenden ved Bandholm

Skibet Helle Saj er i disse uger i gang med at rense sejlrenden op ved Bandholm. Opgaven skal udføres cirka hvert 5. år for at holde havnen sejlbar.
14. november 2018 kl. 07:00 Af Daniel Brøns

Annonce

I den lavbrundede fjord ved Bandhavn er det altafgørende at kunne holde havnen sejlbar, så cirka hvert 5. år er det nødvendigt at grave 10.000 tons materialer væk for at opnå en 6 meter dyb sejlrende i Bandholm Rende. En stor opgave, som skibet Helle Saj netop er i gang med i disse uger. Gravearbejdet varer sammenlagt et par uger, og en stor del af arbejdet handler om at sejle en del af det opgravede bundmateriale væk til et udpeget område lidt nordøst for Femø, hvor skibene har fået tilladelse til at lægge lasten.

Det er Knuthenborg Gods, der ejer havnen, og Gods chef Evald Jensen, fortæller, at prisen for opgaven er omkring en million kroner, men at oprensningen er vigtig lige nu, hvor der er øget aktivitet i regionen, og havnen derfor skal holdes i fin stand.

- Vi oplever i disse år en stigende interesse og aktivitet på Bandholm havn, så vi vil sikre, at havnen er gearet til den øgede aktivitet som Lolland og Falster er centrum for i de kommende mange år, siger han.

Hovedentreprænøren er firmaet SensorSurvey A/S, der har hyret Rederiet Svendborg Uddybning (SU) som underentreprenør til at udføre selve oprensningen.

Når Helle SAJ er færdig, overtager Jette SAJ, der har over dobbet så stor last, og derfor lettere kan flytte bundmaterialet. Skibene er bygget til at samarbejde med pramme, som bundmaterialet kan læsses over på, så det er let at grave med et skib, samtidig med, at et andet flytter materialet væk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce