cookie-og-privatlivspolitik

Lollands-Posten

Mindearrangement om nedskydning ved Saksfjed

I lighed med traditionen gennem en lang årrække er der den 9. april i år igen arrangeret en højtidelighed ved mindestenen i Saksfjed Inddæmning på Sydlolland for at ære de 3 unge amerikanske besætningsmedlemmer, som omkom ved nedskydningen af deres B-24 Liberator bombefly "Lovely Lady" på samme dato, som den tyske besættelse af Danmark 4 år tidligere.
01. april 2019 kl. 11:49 Af Daniel Brøns

Annonce

I år er det således på 75 års dagen for nedskydningen fandt sted, og til arrangementet kommer en række repræsentanter fra politi, flyverhjemmeværn og veteraner fra tidligere FN-missioner med dansk deltagelse. Samtidig er der altid fremmøde af mange lokale beboere, som holder den årlige højtidelighed i hævd for at mindes de to begivenheder, besættelsen af Danmark og nedskydningen på netop datoen 9. april.

Der er taler og kransenedlæggelse af en repræsentant fra Hjemmeværnet og af byrådsmedlem Gert Mortensen, tidligere borgmester i Rødby Kommune. Som noget særligt på 75 års dagen vil der fra USA' s Ambassade være deltagelse med kransenedlæggelse af US Air Force Colonel Christopher Cruise og US Navy Commander Karsten Spies, og Flyverskolen i Karup vil under arrangementet overflyve området som en hyldest til de omkomne besætningsmedlemmer fra bombeflyet. En hornblæser afslutter ceremonien med at spille "Last Post".

Mindestenen, ved Lungholm Lyng på stedet for nedstyrtningen, blev rejst den 5. maj 1946, og er netop blevet renoveret med opmaling af teksten, så den er helt tydelig, ligesom der er sat 500 påskeliljer rundt om, som forhåbentlig er sprunget ud på dagen.

Alle er velkomne til at deltage, og i år forventes der at være deltagelse af 75-100 interesserede på dagen, hvor man mødes kl. 10.30 ved jagthytten og samlet går ud til mindestenen kl. 11.00, som er sammenfaldende med tidspunktet for nedstyrtningen. Arrangementet afsluttes med servering af en øl eller vand.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE