cookie-og-privatlivspolitik
I alt graver 18 studerende ved voldstedet, hvor de prøver at finde spor, der kan give nye detaljer i den spændende magtkamp ved Maribo søerne.
I alt graver 18 studerende ved voldstedet, hvor de prøver at finde spor, der kan give nye detaljer i den spændende magtkamp ved Maribo søerne.
Foto: Museum Lolland-Falster

Lollands-Posten

Mød arkæologerne ved Grimstrup

Borglandskab med de tre store borgbanker rummer mange hemmeligheder om livet dengang omkring 1372, Tre gange måtte borgen ved Grimstrup erobres før den blev ødelagt. Valdemar Atterdag levede og erobrede borgen, som Margrethe den første også har besiddet. Og borgens sten er brugt til Birgittinerklostret i Skimminge. Mød arkæologerne, der prøver at finde ud af nyt i sagen.
01. juni 2019 kl. 12:06 Af Daniel Brøns

Annonce

Den 5. juni klokken 16 til 18 inviterer Museum Lolland-Falster til åben udgravning på voldstedet Grimstrup ved Lysemose. Mueet graver for tiden sammen med et hold på 18 arkæologistuderende fra Aarhus Universitet, og de vil meget gerne fortælle om udgravningen.

Museet undersøger et imponerende og næsten uforstyrret middelalderligt borglandskab med tre store borgbanker. Det er befæstet med en række volde og grave, der samlet fortæller historien om borgen og livet på den. I 1346 og igen i 1372 erobrede Valdemar Atterdag borgen. I 1376 gjorde borgherren på Grimstrup oprør mod Valdemars datter Margrethe, som erobrede borgen og beholdte den. Omkring år 1400 blev borgen brudt ned og stenene brugt til Birgittinerklostret i Skimminge.

Selv om den imponerende borg har været kendt i mange år, rummer skoven ved Grimstrup stadig hemmeligheder. I 2015 opdagede arkæologerne en befæstet ladegård eller en dyrehave, og i 2017 fandt de resterne af et muligt tårn.

Arkæologerne håber at få mere styr på Grimstrups historie og blive klogere på voldstedets detaljer.

Vil du med, så kør op og parker bilen eller cyklen ved Lysemose og gå til voldstedet. Ingen tilmelding påkrævet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE