cookie-og-privatlivspolitik
Børnebogsillustrator Lea Letén har levendegjort historien på høje billedplancher.
Børnebogsillustrator Lea Letén har levendegjort historien på høje billedplancher.
Foto: Lea Leten

Lollands-Posten

Museum for børn

I udstillingen "Lille Valdemars eventyr" kan på Stiftsmuseet nu møde Valdemar den Store - før han blev stor.
07. februar 2019 kl. 08:34 Af Daniel Brøns

Annonce

Valdemar er 5 år og er lige kommet i pleje hos familien Hvide. Her møder han børnene Ingefred, Absalon og Esbern, som hjælper ham med at finde sin indre styrke igennem de nye venskaber.

Udstillingen skal kort sagt give børnene en oplevelse af, at børn i middelalderen levede i andre rammer, fysisk og socialt, men at de, trods det, ikke er så forskellige fra børn i dag.

Det er kort sagt en historie om venskab, og børnene skal som gode venner hjælpe lille Valdemar igennem hans eventyr, som er både uhyggelige og sjove. Valdemar har følgeskab af sin trofaste hund Saxo hele vejen igennem. 

Alt er konstrueret ud fra de historiske kilder, og børnebogsillustrator Lea Letén har levendegjort historien på næsten to meter høje billedplancher.

I udstillingen findes en lille kurv med vejledning og materialer til forskellige aktiviteter, og i løbet af udstillingsperioden vil der være omvisninger med museets formidlere. Udstillingen åbner 7. februar, og de første omvisninger er den 12. og 13. klokken 10.30 og 13.30. Den vil være tilgængelig indtil 11. januar 2020.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce