cookie-og-privatlivspolitik
Væver Hanne Skyum udstiller på Stiftsmuseet, Maribo.
Væver Hanne Skyum udstiller på Stiftsmuseet, Maribo.
Foto: Museum Lolland-Falster

Lollands-Posten

Når øjet standses

Fernisering på udstilling af billedkunstner og væver Hanne Skyums værker på Stiftsmuseet i maribo torsdag 8. november.
10. november 2018 kl. 08:57 Af Henning Kørvel

Annonce

Torsdag 8. november klokklen 15 har Stiftsmuseet fernisering på en udstilling med værker af billedkunstner og væver Hanne Skyum.

Værkerne udstilles i samarbejde med Maribo Kunstforening, og der er tale om træsnit, tryk, trærelieffer og vævninger.

Hanne Skyum er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi 1983-1987.

- Til indholdet griber jeg alt, der kan fange mig. Naturen har hovedrollen med sine organiske træ- og rodformer, krogede og stringentre, krøllede, nedgroede og himmelstræbended, og lyset der blænder eller gør synet langt. Nordiske landskaber og de sære og oplagte hverdagssyn, som jeg prøver at formulere og kalde frem i nye abstraktioner, fortæller Hanne Skyum om sin kunst.

Kunstneren, der vil være til stede ved ferniseringen, udtrykker sig gennem store vævede builleder, trærelieffer og træsnit. Hun har talrige udstillinger bag sig og har udført en række større udsmykninger. Som væver har hun skabt messehagler og altertæpper til danske kirker. På udstillingen på Stiftsmuseet er det imidlertid farvetræsnit, malerier og trærelieffer, som indtager vægfladerne.

Hanne Skyum er fascineret af efteråret og vinteren, ikke af modnatssolens lys, men til morgendæmringen og aftenskumringen, hvor træernes grene og rødder bliver til levende organismer, der griber ud efter hinanden, forsvinder i dybet eller rækker op mod lyset og de fugleflokke, der kredser om trækronernes grafiske netværk i baner, som ikke er afstukket af mennesker, men styret af naturens egne kræfter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce