cookie-og-privatlivspolitik
Der er sjældent "vennepriser" til amatørfestivaler. Konkret kendes ikke prisen på Pernille Rosendal, men normalprisen for landskendte musikere ligger på omkring 80.000 kroner, fortæller musikskolen.

2

Billeder

Der er sjældent "vennepriser" til amatørfestivaler. Konkret kendes ikke prisen på Pernille Rosendal, men normalprisen for landskendte musikere ligger på omkring 80.000 kroner, fortæller musikskolen.
Foto: Palle Nevad Frandsen

Lollands-Posten

Nærvær gav stor musikalsk interesse

Hos Lollands Musikskole har Nærvær-festivalen medført stor interesse for at booke amatørbands og solister. Gæsterne ved festivalen har simpelthen opdaget, at artisterne er rigtigt dygtige, og derfor vil de gerne hyre dem til optræden i forskellige sammenhænge. Også talentspejdere er aktive, vurderer skolens leder Karina Fredensborg.
02. juni 2019 kl. 05:35 Af Daniel Brøns

Annonce

Med 1600 gæster - og 300 optrædende blev Nærvær festivalen i høj grad det trækplaster, som festivalens arrangører havde håbet. Festivalen især til stede med koncerter i Nakskov og med en stor afslutningskoncert på Maribo Gymnasium, og musikskoleleder Karina Fredensborg er ikke i tvivil om, at det har været indsatsen værd.

- Vi har fået utrolig positiv respons, og jeg tror, at vi i ugerne efter har haft 2-3 opkald om dagen fra foreninger, skoler, loger, privatpersoner og talentspejdere, der har været så imponeret over en af koncerterne, at de vil have kontaktinformation på vedkommende, siger musikskolelederen, der har måttet bruge noget tid på det, idet henvendelserne ikke altid har været helt tydelige i forhold til navnet på kunsnteren. Så har hun været nødt til at kigge i programmet for at finde ud af, hvor de spillede.

Hun glæder sig over, at den lokale musik når langt ud med festivalen - og at efterspørgslen også vil resultere i dygtigere musikere, der typisk vokser med opgaven, når de skal ud og spille "live".

Hun håber, at der bliver råd til at gentage festivalen næste år, men oplyser samtidig, at de landskendte artister ikke opererer med vennepriser til folkelige amatør-festivaler. 80.000 kroner kan en optræden sagtens koste fra en landskendt artist.

Så det kræver et godt budget, hvis det skal lykkes at genskabe festivalen i samme format.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE