cookie-og-privatlivspolitik
Formand for bestyrelsen Kirsten Bengtsson fortæller, at det har været svært at fastholde omsætningen i det seneste års tid, selv om priserne er lave.
Formand for bestyrelsen Kirsten Bengtsson fortæller, at det har været svært at fastholde omsætningen i det seneste års tid, selv om priserne er lave.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Nethandel truer små købmænd

Din Købmand i Errindlev er ifølge kunderne lige så billig som alle andre. Alligevel er en del lokale begyndt at handle online.
02. marts 2019 kl. 12:22

Annonce

Når man en helt almindelig mandag formiddag stikker hovedet ind i Din Købmand i Errindlev, så er der faktisk en ganske jævn strøm af kunder. Der er ikke ligefrem kø, men alligevel er der vel cirka halvdelen af tiden nogen ved kassen for at betale. Og spørger man de faste kunder, så er der grund til at handle i butikken, fordi den har alt, og varerne ikke koster mere end alle andre steder.

Formand for bestyrelsen Kirsten Bengtsson fortæller, at det alligevel har været svært at fastholde omsætningen det seneste år.

- Jeg tror egentlig, at den lokale opbakning er nogenlunde konstant, og at vi ikke direkte mister kunder til andre butikker. Men vi må erkende, at når nogle falder bort af naturlige årsager, så bliver huset ofte solgt som sommerhus, og det giver jo ikke så mange flere kunder, siger formanden.


Nethandel truer

Formanden oplever også, at nethandel er begyndt at tage en markedsandel, også selv om butikken rent faktisk bringer varer ud. At det lykkes butikken at holde priserne nede skyldes især, at frivillige bemander butikken en stor del af tiden. Samt at frivillige gratis bringer varer ud:

- Vi er heldigvis rigtigt mange, der bakker op om butikken, men der er brug for en lille omsætningsfremgang på måske 10 eller 15 procent, før butikken når et fornuftigt niveau, siger formanden.

- Og faktisk er det superhyggeligt at handle her og møde de andre fra området, og så skal man jo også huske, at man er med til at holde området attraktivt - også hvis dit hus skal sælges en dag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE