cookie-og-privatlivspolitik
Planerne om at puste nyt liv i Rødby lever endnu.
Planerne om at puste nyt liv i Rødby lever endnu.
Foto: Pressefoto

Lollands-Posten

Nu skal hotellet udvikles

13. januar skal 8. klasserne på Søndre Skole spille en nøglerolle på en eventdag, hvor alle interesserede kan møde op for at arbejde med projektet om Rødbys Købstadshotel. Projektet er nu "under bedømmelse" hos Realdania, hvilket kan resultere i, at foreningen får de 750.000 kroner, den har søgt om til at lave rådhuset om til et borgerhus. Kommer pengene, kan det pludselig gå stærkt.
07. januar 2019 kl. 12:22 Af David Arnholm

Annonce

Den ambitiøse plan om at skabe nyt liv i Rødby blandt andet ved at omdanne det gamle rådhus til et mødested og forvandle de tomme forretninger i hovedgaden til hotelværelser lever stadig.

Planen blev søsat af arkitektfirmaet Norrøn, og foreningen "Købstadshotellet i Rødby, den blomstrende by" har således for lang tid siden søgt om støtte fra Realdanias Underværker-pulje, hvor alle på en hjemmeside kan tilkendegive deres støtte til forskellige projekters ansøgninger. Det har tilpas mange gjort til, at projektet nu har fået status af at være "under bedømmelse" af Realdania. Om det så resulterer i, at foreningen får de 750.000 kroner, den har søgt om til at lave rådhuset om til et borgerhus, vil vise sig på et senere tidspunkt.

Men Realdania-støtte eller ej: Lokalt arbejdes der også med projektet, blandt andet ved at involvere lokale borgere og skoleelever. 13. januar skal 8. klasserne på Søndre Skole således spille en nøglerolle på en eventdag, hvor alle interesserede kan møde op for at arbejde med projektet. Det sker i et samarbejde mellem hotel-foreningen, forskere fra Roskilde Universitets innovationsnetværk for oplevelsesøkonomi kaldet Invio og Business Lolland-Falster.

Eventdagen foregår i Læringscentret på Søndre Skole, og mens eleverne begynder tidligere, er alle andre velkomne klokken 15, hvorefter der vil være tre timer med oplæg, gruppearbejde, spisning og hygge.

Eleverne skal søge at svare på spørgsmål om, hvordan det lokale børne- og ungdomsliv kan gøres bedre, hvad der skal gøres, for at de har lyst til også at bo i Rødby som voksne, hvordan Rødby kan blive en bedre turistby og så videre. I den forbindelse kan eleverne få hjælp til formidling gennem fortællekunst, videofilm, rap og sågar kunsthåndværk.

For de øvrige borgere bliver der to workshops - en for dem, der ejer ejendomme i hovedgaden, og en for alle andre. Så sæt kryds i kalenderen nu. //darKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce