cookie-og-privatlivspolitik
Næste år får folk mulighed for at handle ind i Maribo om lørdagen til klokken 14 og på fredage til klokken 17.

2

Billeder

Næste år får folk mulighed for at handle ind i Maribo om lørdagen til klokken 14 og på fredage til klokken 17.
Foto: Lene Hansen

Lollands-Posten

Nye lukketider fredag og lørdag

På biksemadsmødet 23. oktober vedtog de handlende i Maribo at lukke klokken 17 på fredage og til gengæld holde åbent til klokken 14 på lørdage fra 1. januar 2019.
30. oktober 2018 kl. 12:15 Af Henning Kørvel

Annonce

Fra 1. januar 2019 får Maribos butikker nye lukketider. På fredage vil de lukke klokken 17 mod hidtil 18. Til gengæld udvides åbningstiden til klokken 14 på lørdage mod hidtil 13.

De nye lukketider blev fastlagt ved afstemning, hvor 14 stemte for at lukke en time tidligere på fredage, og 13 stemte imod. Til gengæld var der noget større stemning for den en time længere åbningstid til klokken 14 på lørdage, som 21 stemte for, og seks stemte imod.

Lukketiderne var indstillet af Maribo Handels aktivitetsudvalg, og udvalgsmedlem Torben Larsen argumenterede for, at folk kan nå at handle til klokken 17 på fredage, og at det af hensyn til turisterne er nødvendigt at holde en time længere åbent til klokken 14, fordi de nemlig først ankommer til byen ved 12-tiden. Han gav endvidere udtryk for tilliden til, at fastboende vil bakke op om den nye lukketid.

Lukketiderne blev behandlet i sammenhæng med aktivitetsplanen for 2019, der indeholder nyheder. En Birgittafestival er således planlagt til fredag 31. maj med et svensk tema og dans om majstang på Torvet og en middelalderagtig menu af nye kartofler med kryddersild. En anden nyhed bliver en magisk festival fredag 7. juni med Harry Potter-tema. Den tredje og sidste nyhed - en spansk uge med grisefest - er planlagt til uge 32. Fælles for de nye aktiviteter skal de trække flere mennesker til Maribo til gavn for byen og de handlende.

Et forslag om aftensalg 2. maj blev nedstemt, men det bibeholdes ved Black Friday i november, og der bliver også aftensalg ved den nye event, Birgittafestivalen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce