cookie-og-privatlivspolitik
Bestyrelsen fejrer her tilladelsen fra Kystdirektoratet - sammen med den check, som Nordea-Fonden har doneret.
Bestyrelsen fejrer her tilladelsen fra Kystdirektoratet - sammen med den check, som Nordea-Fonden har doneret.
Foto: Pressefoto

Lollands-Posten

Nysted satser på nyt havbad i år

Foreningen Nysted sauna og havbad fik for få dage siden en glædelig nyhed fra Kystdirektoratet, der betyder, at planerne ser ud til at blive realiseret - måske allerede i år. Dog bliver størrelsen ikke helt som forventet. Lige nu håber foreningen bag, at det bliver muligt at få lokale håndværkere på sagen - måske også som delvise sponsorer.
08. marts 2019 kl. 12:26 Af Daniel Brøns

Annonce

Kystdirektoratet har nu givet dispensation fra strandbeskyttelseslinien, således at Nysted sauna og havbad kan bygges ved den gamle kalkværksgrund.

- Vi kan næsten ikke få armene ned", udtaler formand Jens Frederiksen. Bestyrelsen har arbejdet målrettet på at få dette projekt op at stå siden marts 2016.

I samarbejde med Business Lolland-Falster blev der udarbejdet en flot projektbeskrivelse, som danner grundlag for Nysted sauna og havbad. Guldborgsund Kommunes Teknik og miljø -udvalg har ligeledes været fantastiske samarbejdspartnere. Guldborgsund Kommune udarbejdede ny lokalplan for området, så der kan bygges på det udvalgte sted.


Kun 50 kvadratmeter

I samarbejde med Guldborgsund Kommunes medarbejdere - med Frederik Cordes i spidsen- lykkedes det så, at få tilladelse fra Kystdirektoratet. Det oprindelige projekt var berammet til 80 m2- hvilket der dog ikke kunne gives tilladelse til. Der er i stedet givet en tilladelse til at bebygge 50 m2. Det vil sige at tilladelsen omfatter sauna med teknikrum, omklædning og bad, handicaprampe og lille træterrasse. Et fælles opholdsrum/ kaffestue er således skåret væk.

- Men vi er superglade, siger Jens Frederiksen, der påpeger, at der måske bliver mulighed for at udbygge på et tidspunkt, så et fælles opholdsrum også kan bruges af andre foreninger.

At foreningen har så stor opbakning skyldes også gode samarbejdspartnere - og ikke mindst, at over 200 støttemedlemmer har været en god støtte i en meget langvarig proces, fortæller han.


Lokale byggefirmaer ind

- Foreningen har allerede modtager 985.000 kr. fra Nordea-fonden. Den donation er vi meget glade for. Næste skridt på vejen er at få søgt de resterende penge hos andre fonde. Dernæst skal der indhentes tilbud.

Foreningen regner med, at forskellige lokale firmaer skal bygge det sammen, så det bliver et lokalt byggeprojekt, og at nogle lokale firmaer også vil være sponsorer på projektet, så sauna og havbad står klar til brug i efteråret 2019.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce