Annonce
Ugeavisen Lolland

Nytårets madhelt blev 50

Lone Rasmussen kan godt have gang i langt større gryder end denne. I perioder skal hun lave mad til 250 mennesker - og til nytår endnu flere. Foto: Daniel Brøns

50-årige Lone Rasmussen overtog for snart fem år siden "Landsbyen Våbensted" for at fastholde et spisested med gode priser i byen. Og det er lykkedes, selv om det kræver kræfter.

Kør ind til Landsbyen i Våbensted. Det er i dag det gode råd, hvis man skal finde en god hverdagsret i hverdagen - enten for at spise i restauranten - eller for at medbringe dagens ret hjem til familien. Til 75 kroner kan man købe en stor portion varm mad - eller med en øl eller vand til 95. Så kan det vist ikke gøres meget billigere, men faktisk kan man også nappe en halv portion med hjem til 41 kroner, fortæller Lone Rasmussen, der for nylig er fyldt 50 år. Hun overtog restauranten efter sine daværende svigerforældre, der havde brug for et generationsskifte.

Og det har Lone Rasmussen i høj grad leveret. Hun arbejdede tidligere som forpagter i hallen i Sakskøbing, hvor hun bor. Men i Landsbyen fik hun i stedet muligheden for at få sit helt eget sted. Og det er en opgave med alsidige udfordringer:

- Vi arbejder med meget store mængder af kunder. Når vi har dagens ret, kan vi jo sælge alt fra ti til 250 portioner, så det er meget vigtigt at kende årets gang, siger hun.

Især om sommeren er der rigtigt mange, som stikker hovedet ind til spisning - ikke mindst, når der er stegt flæsk med mælkeærter.

- Så kan alle vores 240 stole være optaget, men det ved vi jo godt i dag, så vi er forberedt på det, siger restauratøren, der er sikker på, at beliggenheden nær motorvejsafkørslen er en vigtig årsag til, at restauranten går godt.

- Rigtigt mange holder jo lige ind og spiser på vejen, så der er gang i den hele ugen, siger restauratøren, der også har godt gang i sine søndagsbuffeter hele året, som gør det muligt for familier at spise for under 100 kroner pr. person, siger restauratøren, der oprindeligt er uddannet slagter og ved alt om, hvordan man varierer menuen i løbet af en måned.

Men det kræver sin kvinde at holde forretningen i gang. Og kun få dage holder hun fri i året:

- Faktisk holdt jeg i december kun fri den 25. for ellers ville jeg ikke kunne holde juleaften med familien, siger restauratøren, der har haft rigtigt travlt med hun travlt med nytåret med mad ud af huset. Og så er det igen hverdag med hverdagsmad i restauranten.

  • Lone Rasmussen kan godt have gang i langt større gryder end denne. I perioder skal hun lave mad til 250 mennesker - og til nytår endnu flere. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem