50-årige Lone Rasmussen overtog for snart fem år siden "Landsbyen Våbensted" for at fastholde et spisested med gode priser i byen. Og det er lykkedes, selv om det kræver kræfter.
Kør ind til Landsbyen i Våbensted. Det er i dag det gode råd, hvis man skal finde en god hverdagsret i hverdagen - enten for at spise i restauranten - eller for at medbringe dagens ret hjem til familien. Til 75 kroner kan man købe en stor portion varm mad - eller med en øl eller vand til 95. Så kan det vist ikke gøres meget billigere, men faktisk kan man også nappe en halv portion med hjem til 41 kroner, fortæller Lone Rasmussen, der for nylig er fyldt 50 år. Hun overtog restauranten efter sine daværende svigerforældre, der havde brug for et generationsskifte.
Og det har Lone Rasmussen i høj grad leveret. Hun arbejdede tidligere som forpagter i hallen i Sakskøbing, hvor hun bor. Men i Landsbyen fik hun i stedet muligheden for at få sit helt eget sted. Og det er en opgave med alsidige udfordringer:
- Vi arbejder med meget store mængder af kunder. Når vi har dagens ret, kan vi jo sælge alt fra ti til 250 portioner, så det er meget vigtigt at kende årets gang, siger hun.
Især om sommeren er der rigtigt mange, som stikker hovedet ind til spisning - ikke mindst, når der er stegt flæsk med mælkeærter.
- Så kan alle vores 240 stole være optaget, men det ved vi jo godt i dag, så vi er forberedt på det, siger restauratøren, der er sikker på, at beliggenheden nær motorvejsafkørslen er en vigtig årsag til, at restauranten går godt.
- Rigtigt mange holder jo lige ind og spiser på vejen, så der er gang i den hele ugen, siger restauratøren, der også har godt gang i sine søndagsbuffeter hele året, som gør det muligt for familier at spise for under 100 kroner pr. person, siger restauratøren, der oprindeligt er uddannet slagter og ved alt om, hvordan man varierer menuen i løbet af en måned.
Men det kræver sin kvinde at holde forretningen i gang. Og kun få dage holder hun fri i året:
- Faktisk holdt jeg i december kun fri den 25. for ellers ville jeg ikke kunne holde juleaften med familien, siger restauratøren, der har haft rigtigt travlt med hun travlt med nytåret med mad ud af huset. Og så er det igen hverdag med hverdagsmad i restauranten.