cookie-og-privatlivspolitik
Det er gratis at sætte testeren på anlægget, men forsvinder freon hurtigt fra bilens anlæg, er der ofte tale om en krævende reparation, fortæller Heino Brøndel.
Det er gratis at sætte testeren på anlægget, men forsvinder freon hurtigt fra bilens anlæg, er der ofte tale om en krævende reparation, fortæller Heino Brøndel.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Ofte kræver aircondition reparation

Ofte kan service på aircondition vise sig at koste noget mere, end folk forventer. Det fortæller Hanno Brøndel fra Jørns Auto.
31. maj 2019 kl. 05:40 Af Daniel Brøns

Hos Jørns Auto laver de gerne et tjek af din aircondition uden beregning. Det tager ikke så lang tid, men værkstedets specialist Hanno Brøndel oplever ind imellem, at kunderne bliver skuffede, når de hører prisen, fordi de af og til ser gode tilbud på "Aircon-service" til under tusind kroner.

- Men tilbudspriserne giver en forkert forventning, for oge virker anlægget nemlig slet ikke, og så skal det ikke serviceres - men repareres, og det kan man ikke klare for under 1000 kroner, siger han og forklarer, at et anlæg typisk har 6-700 gram freon fra bilens fødsel - og det virker så længe, der er 300-350 gram i det.

- Taber det pusten allerede efter et år eller to, er der formentlig en utæthed i systemet eller en defekt kompressor eller kondensator, siger han og understreger, at man ved et dårligt fungerende anlæg nemt risikerer at skulle betale omkring 4.000 kroner for en reparation - inklusive de nødvendige dele, da anlægget typisk er vanskeligt tilgængeligt og tidskrævende at reparere på.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE