cookie-og-privatlivspolitik
Finn Nielsen fra Fri Bikeshop får mange besøgende i sin bod med elcykler på onsdagsmarkederne.
Finn Nielsen fra Fri Bikeshop får mange besøgende i sin bod med elcykler på onsdagsmarkederne.
Foto: Lise Ravnkilde

Lollands-Posten

Onsdagsmarked på elcykel

En af boderne på onsdagsmarkedet inviterede på en tur på elcykel.
26. juli 2019 kl. 08:00 Af Lise Ravnkilde

Annonce

- Lidt motion er bedre end ingen. Det er bedre at køre en tur på sin elcykel end at sidde i en bil, bus eller tog elcykler, slår Finn Nielsen fra Fri Bikeshop fast.

Svaret kommer prompte, når nogen af hans kunder spørger, om ikke det er snyd at have en elcykel.

Det mener han bestemt ikke. Tværtimod mener han elcykler er vejen frem og i mange tilfælde kan erstatte bil nummer to. Han har læst en undersøgelse af danskernes trafikvaner.

- Der er utroligt mange, der bruger bilen til en masse korte ture på seks-syv kilometer. Vi går ikke særlig langt. De ture kunne sagtens klares med en elcykel. Så er der heller ingen parkeringsafgifter og man kan køre lige til døren, mener Finn Nielsen.

Om onsdagen kan man møde ham i en bod på torvet. Her står han med et udvalg af elcykler, når der er onsdagsmarked.

Børnecykler, mountainbikes, racercykler, ja alle cykler fås i dag som elcykler i forskellige prisklasser. Og han oplever stor interesse fra mange.

- Jeg kan se, at der er så mange, der har glæde af deres elcykler. Folk fortæller mig, at det skulle de have gjort for mange år siden, det bedste jeg har gjort for mig selv, fortæller Finn Nielsen.

Han kører selv på racer sammen med nogle andre ryttere, der træner meget mere end han selv gør.

- En gang imellem tager de til Mallorca og kører, der tager jeg ikke med, for jeg vil hellere blive hjemme end ikke kunne følge med, men hvis nu jeg får mig en elracer, så kan det være, jeg alligevel kan følge med, drømmer han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE