cookie-og-privatlivspolitik
Connie Rasmussen (tv) og Ingelise Jørgensen elsker at glæde beboerne - blandt andre Susanne Larsen og Carsten Hansen på billedet. Begge beboere er glade for aktiviteterne, som de har deltaget i gennem mange år.
Connie Rasmussen (tv) og Ingelise Jørgensen elsker at glæde beboerne - blandt andre Susanne Larsen og Carsten Hansen på billedet. Begge beboere er glade for aktiviteterne, som de har deltaget i gennem mange år.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Opbakning til Søndersø Bocenter

To pårørende har i 25 år støttet Søndersø Bocenter med penge til aktiviteter. Men det er blevet sværere at skaffe pengene til de gode oplevelser.
31. august 2019 kl. 15:27 Af Daniel Brøns

Annonce

Der er ikke så meget at klage over, når man er beboer på det tidligere Søndersøhjem i Maribo, der nu har navnet "Søndersø Bocenter". Det fortæller Connie Rasmussen og Ingelise Jørgensen, der siden de stiftede "Støtteforeningen Søndersøhjemmet" for 25 år siden har fulgt hjemmet, der huser voksne med hjerneskade eller fysisk handicap. Begge har de pårørende på hjemme, fortæller formanden for støtteforeningen Connie Rasmussen:

- Generelt oplever vi, at det er et godt sted, hvor personalet har gode rammer og gør det godt, siger formanden, der dog ser et behov for flere oplevelser.

- Vi stiftede jforeningen for at skaffe penge til en bus, men den blev aldrig til noget. Til gengæld har siden da skaffet penge til fem arrangementer årligt, siger hun og oplyser, at foreningen den 29. august holder 25 års jubilæumsfest med buffet og musik af Peter Søvad og Jan Borre. Der kommer typisk 70-80 mennesker til arrangementerne, der helt eller delvist er betalt af foreningen.

- Beboerne holder meget af musik og dans, så det er blevet en vigtig del af vores aktiviteter at finde nogle dygtige musikere. Og vi har fundet ud af, at det helst skal være mere end en enkelt solist, som kommer og spiller for gæsterne.


Penge kniber

Pengene skaffer foreningen ved, at de 40 beboere og deres pårørende er medlemmer. Og så lykkes det jævnligt at få et mindre tilskud fra kommunen og fonde, men der er blevet kamp om midlerne, fortæller sekretær i foreningen Connie Rasmussen, der helst skal skaffe 30-40.000 kroner om året - plus anden opbakning.

- Det betyder meget, at andre bakker op. Blandt andet har Maribospejderne været søde og stille op med Lucia til underholdningen. Sidste år var det dog ikke muligt, og så måtte kreativiteten i gang.

- Personalet valgte at klæde sig i Lucia-dragterne i stedet, så det blev en hyggelig dag alligevel, siger Ingelise Rasmussen, der - trods udfordringerne - er optimistisk med fremtiden.

- Støtteforeningens medlemmer er jo typisk pårørende, så mon ikke de fortsat vil melde sig. Det håber vi på, for ellers vil arrangementerne virkelig blive savnet derude, siger hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE