Annonce
Ugeavisen Lolland

Opbakning til Søndersø Bocenter

Connie Rasmussen (tv) og Ingelise Jørgensen elsker at glæde beboerne - blandt andre Susanne Larsen og Carsten Hansen på billedet. Begge beboere er glade for aktiviteterne, som de har deltaget i gennem mange år. Foto: Daniel Brøns

To pårørende har i 25 år støttet Søndersø Bocenter med penge til aktiviteter. Men det er blevet sværere at skaffe pengene til de gode oplevelser.

Der er ikke så meget at klage over, når man er beboer på det tidligere Søndersøhjem i Maribo, der nu har navnet "Søndersø Bocenter". Det fortæller Connie Rasmussen og Ingelise Jørgensen, der siden de stiftede "Støtteforeningen Søndersøhjemmet" for 25 år siden har fulgt hjemmet, der huser voksne med hjerneskade eller fysisk handicap. Begge har de pårørende på hjemme, fortæller formanden for støtteforeningen Connie Rasmussen:

- Generelt oplever vi, at det er et godt sted, hvor personalet har gode rammer og gør det godt, siger formanden, der dog ser et behov for flere oplevelser.

- Vi stiftede jforeningen for at skaffe penge til en bus, men den blev aldrig til noget. Til gengæld har siden da skaffet penge til fem arrangementer årligt, siger hun og oplyser, at foreningen den 29. august holder 25 års jubilæumsfest med buffet og musik af Peter Søvad og Jan Borre. Der kommer typisk 70-80 mennesker til arrangementerne, der helt eller delvist er betalt af foreningen.

- Beboerne holder meget af musik og dans, så det er blevet en vigtig del af vores aktiviteter at finde nogle dygtige musikere. Og vi har fundet ud af, at det helst skal være mere end en enkelt solist, som kommer og spiller for gæsterne.

Penge kniber

Pengene skaffer foreningen ved, at de 40 beboere og deres pårørende er medlemmer. Og så lykkes det jævnligt at få et mindre tilskud fra kommunen og fonde, men der er blevet kamp om midlerne, fortæller sekretær i foreningen Connie Rasmussen, der helst skal skaffe 30-40.000 kroner om året - plus anden opbakning.

- Det betyder meget, at andre bakker op. Blandt andet har Maribospejderne været søde og stille op med Lucia til underholdningen. Sidste år var det dog ikke muligt, og så måtte kreativiteten i gang.

- Personalet valgte at klæde sig i Lucia-dragterne i stedet, så det blev en hyggelig dag alligevel, siger Ingelise Rasmussen, der - trods udfordringerne - er optimistisk med fremtiden.

- Støtteforeningens medlemmer er jo typisk pårørende, så mon ikke de fortsat vil melde sig. Det håber vi på, for ellers vil arrangementerne virkelig blive savnet derude, siger hun.

  • Connie Rasmussen (tv) og Ingelise Jørgensen elsker at glæde beboerne - blandt andre Susanne Larsen og Carsten Hansen på billedet. Begge beboere er glade for aktiviteterne, som de har deltaget i gennem mange år. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Minister i vildrede: "Hvad er det, Lolland vil?"

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Sport

Afklapsning på banen: Men Birgit, Jessica, Tine og Trine var med til rekordens aften

Erhverv

Nyt stort underskud i Coop: 717 millioner i minus!

Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Annonce
Annonce
Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret