cookie-og-privatlivspolitik

Lollands-Posten

Orgelsolister og slap-af-koncert i Sakskøbing

I de kommende uger byder Sakskøbing Kirke indenfor til hele tre orgelkoncerter: to med tidsrejser til Italien og Tyskland og én med mulighed for at slappe helt af og lægge sig på gulvet eller kirkebænkene.
12. marts 2019 kl. 11:49

Annonce

Søndag d. 17. og 31. marts kl. 20 kan man komme en tur gennem tidsmaskinen og høre 6 århundreders orgelmusik fra henholdsvis Italien og Tyskland. Rejseførerne er Giorgio Parolini på turen til den italienske musik og Martin Schmeding på turen til den tyske. De er begge kendte internationale orgelsolister, som spiller mange koncerter hvert år over det meste af Europa og USA. De holder mesterkurser og underviser fremtidens orgelstjerner og har naturligvis begge et indgående kendskab til deres eget lands orgelmusikkultur. Det er sjældent, Sakskøbing Kirke kan byde velkommen til så dygtige udenlandske solister.

Giorgio Parolini spiller italiensk musik fra 1500-tallets Cavazoni til den nulevende Grimoaldo Macchi - en fascinerende rejse gennem et stort lands historie, som også udmærker sig mht. orgelmusik.

Martin Schmeding spiller musik af alle de store tyske orgelkomponister: Bach, Mendelssohn, Brahms og Reger, men også musik helt tilbage fra 1400-tallet, skrevet af en anonym komponist, og musik af den moderne komponist Tilo Medek. 

Begge organister betjener sig af alle Sakskøbing Kirkes tre orgler: Det lille Ramus-orgel, det historiske Köhne-orgel og det digitale Allen-orgel, så der bliver både variation i det tidsmæssige perspektiv og i det klanglige.

Den mellemliggende søndag d. 24. marts spiller kirkens egen organist en af de populære Slap-af-koncerter, hvor publikum kan vælge at ligge ned på kirkebænkene eller på egne liggeunderlag, mens kirken fyldes af stemningsfuld og for det meste stilfærdig musik. Musikken er denne gang af Bach, Cappelen og Hans Otte. Kom i god tid til denne koncert - der bliver hurtigt fyldt, når der ikke kun er siddepladser.

Der er ganske gratis adgang til alle tre koncerter, og dørene bliver åbnet klokken 19.30.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE