cookie-og-privatlivspolitik
Ekspedition med norske Amundsen i spidsen.
Ekspedition med norske Amundsen i spidsen.
Foto: sf-film

Lollands-Posten

På polar-eventyr med Amundsen i Søllested

Den norske eventyrer og opdagelsesrejsende Roald Amundsens liv oprulles i filmen Amundsen, som vises i Søllested Bio fra torsdag 6. juni.
02. juni 2019 kl. 12:21 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Filmen Amundsen fortæller historien om den norske opdagelsesrejsende Roald Amundsen. Og det er en spændende historie, som biografgængerne i Søllested kan se første gang torsdag 6. juni klokken 19.30.

Filmen omhandler den verdenskendte polarforskers liv, blandt andet hans skelsættende rejse til sydpolen, hans forskellige romantiske forhold og stridighederne med hans bror og pengemand, Leon.

Roald Amundsen, som levede fra 1872 til 1928, er mest kendt for at have fundet Nordvestpassagen og for at lede den ekspedition, der som den første nåede frem til Sydpolen.


Gode kræfter

Roald Amundsen spilles af Pål Sverre Hagen, kendt fra "Flaskepost fra P", "Max Manus" og "Kon-Tiki".

Katherine Waterston, kendt fra "Fantastiske skabninger" og "Alien: Covenant", medvirker også som Amundsens forlovede Bess Magids. 

Instruktøren Espen Sandberg har tidligere stået bag film som den Oscar-nominerede "Kon-Tiki".KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE