cookie-og-privatlivspolitik
Thomas Rasmussen har succes med at sælge træpiller, fordi de er opbevaret tørt og er af god kvalitet.
Thomas Rasmussen har succes med at sælge træpiller, fordi de er opbevaret tørt og er af god kvalitet.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Pas på de fugtige træpiller

Hos Skelstrup Træ har de godt gang i omsætningen af træpiller, fordi kvaliteten er ensartet. Det er ingen selvfølge i et broget marked.
25. januar 2019 kl. 12:07 Af Daniel Brøns

Annonce

- Selv om du køber træpiller, der angiveligt overholder både den ene og den anden kvalitetsstandard, så er det altså bedst at se pillerne selv og få dem fra et fast sted, hvor du ved, at de opbevares tørt.

Sådan lyder anbefalingen fra Thomas Rasmussen, der er medejer af Skelstrup Træ og i en årrække har forhandlet svenske træpiller af mærket Vida.

- Svenskerne er ret strikse med kvalitetskontrollen, så jeg har aldrig oplevet en dårlig sæk fra dem. Det har jeg til gengæld, når jeg prøver andre leverandører, fordi man godt kan opleve, at en leverandør altid sender et godt prøvelæs, og derefter begynder at sende noget dårligt, når en kontrakt er underskrevet, siger Thomas Rasmussen, der oplever en branche med meget snyd.

- Uanset valg af leverandør, så er det allervigtigste at sikre, at de står tørt, og at træet kommer fra et sted, som man kan kontrollere - i stedet for en blanding fra flere leverandører. Vores træ kommer fra et bestemt savværk, der oven i købet er FSC-certificeret så man kan kontrollere, hvor træet kommer fra.

Mange brugere af træpiller vælger i øvrigt at købe deres piller i sække, fordi det giver dem større sikkerhed for, at de får leveret et produkt, der ikke er blandet med dårligere kvaliteter. Det giver dog den ulempe, at man ikke kan få påfyldt piller direkte fra en tankbil, så det giver noget mere arbejde. Til gengæld ved man, hvad man får leveret, og typisk er der større sikkerhed for, at pillerne brænder godt, og at fyret kører mere jævnt og problemfrit.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce