cookie-og-privatlivspolitik
For unge kræftramte er det vigtigt at møde andre i samme situation. Derfor er donationen velkommen i Maribo, hvor et organiseret netværk er etableret.
For unge kræftramte er det vigtigt at møde andre i samme situation. Derfor er donationen velkommen i Maribo, hvor et organiseret netværk er etableret.
Foto: Pressefoto

Lollands-Posten

Penge til yngre kræftramte

Søsterloge nr. 75, Den blå Anemone, Maribo - under Odd Fellow Ordenen - har på seneste adventsmøde uddelt 14.000 kroner til Netværk for yngre kræftramte, som er et tilbud til unge mellem 20 og 45 år, som er ramt af kræft, bosiddende på Lolland, Falster, Sydsjælland eller Møn. Netværket arbejder både med det fysiske og det psykiske, så de kræftramte kan møder andre i samme situation som den selv - og få mulighed for at lave aktiviteter sammen.
07. januar 2019 kl. 11:19 Af Daniel Brøns

Annonce

Hvert år bliver yngre mennesker ramt af kræft. Mange erfarer i den forbindelse, at det ikke altid er lige let at dele de svære tanker og følelser, der ofte følger med sygdommen, med sine nærmeste. Mange unge kræftpatienter har også børn eller drømme om at få det og også her kan man have behov for at vende sine overvejelser med andre ligestillede.

Det kan være særlig hårdt eller ensomt at blive ramt af kræft i en ung alder. Ved at tale med andre kræftpatienter om din sygdom og dit forløb kan det komme til at fylde mindre.


Vigtigt mentalt

Erfaringer viser dels, at man ved at deltage i en netværksgruppe kan få det bedre mentalt og at følelsen af at være alene, kan mindskes betydeligt. Dels at fysisk aktivitet kan mindske bivirkninger, medvirke til positive kropsoplevelser og ikke mindst reducere risici for tilbagefald. Ifølge gruppens egen hjemmeside kan man redicere risikoen med op til 50 procent.

I netværket kan man møde ligestillede, der har samme tanker og bekymringer i forhold til børn, familieliv, arbejdsliv, angst for tilbagefald - samt ikke mindst i forhold til det at komme videre i livet, når man har kræft - eller er angst for at få det igen.


Det laver netværket

Netværket arrangerer forskellige aktiviteter og tema aftener

Netværket forsøger at motivere hinanden til fysisk aktivitet

Man behøver ikke at sige noget hver gang. Det kan være givende bare at lytte til andres beretninger.

En oplevelse af ikke at være den eneste, der har oplevet at blive ramt af kræft i en ung alder.

Der er en naturlig vekslen mellem alvor, fordybelse, hygge og sjov.

Der er naturligvis tavshedspligt i gruppen

Man kan deltage i netværksmøderne, hvis man er mellem 20 - 45 år. Der er mere information på http://yklf.dk/KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce