cookie-og-privatlivspolitik
Oplevelser under krigen bliver en spændende del af foredraget.
Oplevelser under krigen bliver en spændende del af foredraget.
Foto: Pressefoto

Lollands-Posten

Peter Post's oplevelser ved østfronten

Sakskøbing Lokalhistoriske foreningen inviterer nu til foredrag om Peter Post - en soldat med en meget spændende historie. Anne Marie Post, Maribo har skrevet en bog om ham, som du kan høre mere om på Saxenhus.
21. oktober 2019 kl. 07:00 Af Daniel Brøns

Annonce

Der er lagt op til en hyggelig aften på Saxenhus, når Anne Marie Post fra Maribo, vil fortælle om sin bog "Peter Post's Dagbog".

Peter Nissen Post blev i 1915 indkaldt som soldat i den tyske hær. Efter 5 måneders rekruttid blev han sendt til Østfronten, taget til fange og sendt til en krigsfangelejr i Sarapol inde i Ural-bjergene.

Peter Post kom til Danmark i efteråret 1918, men kunne ikke vende tilbage sit hjem i Sønderjylland, da han blev betragtet som deserteret soldat.

I dagbogen fortæller Peter Post om oplevelserne ved fronten, rejsen gennem Rusland, og særligt beskriver han dagliglivet i fangelejren.

Det foregår tirsdag den 22. oktober 2019 kl. 19 på Saxenhus.

Prisen er 45 kroner for medlemmer og 65 kroner for alle andre.

Kontakt 54 70 75 13 eller 26 67 71 30KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE