cookie-og-privatlivspolitik
Louise Buhl Skjold oplyser, at der er en ret massiv vækst i turiststrømmen i år, så hun har travlt med at samle urter ind til madlavningen.

26

Billeder

Louise Buhl Skjold oplyser, at der er en ret massiv vækst i turiststrømmen i år, så hun har travlt med at samle urter ind til madlavningen.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Pilgrimshuset vælter sig i succes

Det vælter ind med turister i Pilgrimshuset i Maribo, der nu kører for tredje år i træk.
08. juli 2019 kl. 08:33 Af Daniel Brøns

Annonce

Med duften fra urtebedene, udsigten til søen og den smukke domkirke, haven, træerne - og den blå himmel er det ikke noget under, at der er godt fyldt i Pilgrimshuset ved Domkirken i Maribo denne tirsdag eftermiddag, hvor der vel sidder 4-5 grupper af gæster under parasollerne udenfor i haven. Halvdelen er vistnok hollændere, der myldrer ind i Maribo i disse år, mens den anden halvdel er danskere. Et forsigtig forespørgsel viser, at de fleste i dag er fra Maribo - og altså ikke vandrere.

Men faktisk er der rigtigt mange vandrere, som kommer forbi, fortæller Louise Buhl Skjold, der har været med fra starten og for det meste er at finde i Pilgrimshuset, der ud over den hyggelige café også råder over et lille hostel med fire værelser til i alt otte overnattende gæster. Definitivt et hostel i den billigere ende, men superflot og med meget lækre fælles-faciliteter. Hvis man er pilgrim, så starter prisen ved 150 kroner pr. person i et delt værelse, så der er som regel helt fyldt op i sommermånederne. Er man ikke pilgrim, er prisen lidt højere.

Louise Buhl Skjold oplyser, at hun fornemmer, at der er en ret massiv vækst i turiststrømmen i år - sammenlignet med sidste år.

- Jeg fornemmer, at der er en del flere fra sæsonstart i år, men vi har et fleksibelt koncept som alle kan klare, siger hun og fremviser menuen, der primært består af en platte med lækkerier samt kaffe og lækre kager. Der er ingen kok i køkkenet, så nogle dage klarer en enkelt medarbejder skærene.
- Vi har også frivillige, der gør en fin indsats, men vi kunne godt bruge endnu flere, fortæller Louise Buhl Skjold, der holder åbent fra tirsdag til lørdag inklusive - fra 12 til 17.

Udenfor sæsonen har Pilgrimshuset ikke nær så mange aktiviteter i caféen, men selve overnatningen kan man stadig booke. Det bliver dog ikke til så meget endda, fortæller Louise Skjold.

- Det er helt sikkert, at turismen er her i sommermånederne. Resten af året har vi måske 8-10 bookinger om måneden, siger hun.

Pilgrimsvandringer
Fra Pilgrimshuset arrangeres også typisk en række pilgrimsvandringer, der typisk foregår om onsdagen efter morgen-andagten. Der er andagt klokken 9, og herefter er der vandring klokken 10. Man kan selv vælge, om man kun vil vandre eller også tage til andagt. Ud over disse er der også typisk planlagt et antal arrangementer om lørdagen. Næste gang er den 10. juli klokken 10, hvor der vil være Birgitta-vandring med vandring til Engestofte Kirke, hvor man kan finde den gamle Birgitta altertavle fra Birgittas Klosterkirke i Maribo.

 KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE