cookie-og-privatlivspolitik
Byggeriet bliver betragteligt højere end det eksisterende i området, men der ventes ikke udfordringer med at få lokalplanen tilpasset projektet.
Byggeriet bliver betragteligt højere end det eksisterende i området, men der ventes ikke udfordringer med at få lokalplanen tilpasset projektet.
Foto: Pressefoto

Lollands-Posten

Planer om højhusbyggeri i Maribo

Boligforeningen Lolland har planer om at lave et større byggeri i det område, hvor tidligere boligblokke - sygeplejeboligerne - har stået. Der er tanker om, at de højeste udsigtslejligheder skal sælges som private boliger, mens de lavere beliggende lejligheder bliver udlejet.
04. juli 2019 kl. 05:48 Af Daniel Brøns

Annonce

Bebyggelsen skal ligge på Sdr. Boulevard - en forlængelse af Blæsenborg Allé, og intiatiavet kommer fra forretningsmanden Torben Skab, der har inviteret Boligforeningen Lolland til samarbejde.

De foreløbige skitser er tegnet af arkitektfirmaet Dahl & Lindhardtsen. Byggeriet er tænkt som et blandet byggeri, bestående af almene lejeboliger og ejerboliger. Boligforeningen Lolland har sagt ja til at deltage i opførelsen af byggeriet. 

Det er tanken, at der kun skal opføres 3 spredte bygninger, med 7 - 9 etager. I alt ca. 92 boliger, omkranset af et stort friareal, hvor der etableres grønne ude-, ankomst- og parkeringsarealer.

Der skal være elevator-adgang til alle de ny, tidssvarende boliger der får udsigt ud til de omgivende grønne område.


Regner med godkendelse

For at byggeriet kan gennemføres, skal udarbejdes en ny lokalplan for området og da Lolland Kommune i forvejen har forslået opførelse boligbyggeri på grunden, regner initiativgruppen ikke med, at møde modvilje fra den front.

Efter udarbejdelse og godkendelse af lokalplan, vil første del af byggeriet, som forventes opført i 3 etaper, kunne påbegyndes ultimo år 2020.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE