cookie-og-privatlivspolitik
Ikke mange får stuerne at se på museet, hvis der ikke kommer flere frivillige.
Ikke mange får stuerne at se på museet, hvis der ikke kommer flere frivillige.
Foto: Pressefoto

Lollands-Posten

Polakmuseum i alvorlig krise

Museum Polakkasernens frivillige er ramt af sygdom, og nu appellerer formanden om hjælp fra lokale borgere, så museet kan holdes åbent i juli og august.
05. juni 2019 kl. 04:14 Af Daniel Brøns

Annonce

- Problemerne med at få passet de daglige vagter tog til i fjor, men i år er det helt tosset, fordi seks ud af ni vagter har måttet melde fra dels på grund af sygdom, og dels fordi de har et dagligt arbejde at passe. Vagterne handler om at passe museet to timer dagligt i en del af juli og august og yderligere i skolernes efterårsferie, fortæller Torsten Elsvor efter generalforsamlingen i Museum Polakkasernens Venner.

I over 30 år er det lykkedes at holde museet åbent i højsæsonen, og Sydlolland må have en interesse i, at have et så unikt museum liggende. Det er det eneste af sin art i Europa, og seværdighederne står ikke ligefrem i kø på Sydlolland.

Venneforeningen, som bakker op omkring Den Selvejende Institution Museum Polakkasernen, tæller i dag godt 80 medlemmer, men de er spredt ud over hele Danmark, og derfor er det en forholdsvis beskeden kreds af lokale støtter som holder gang i museet.

- De mørke skyer trækker sammen over os, og i værste fald frygter jeg, at vi kan blive nød til at lukke, hvis vi ikke kan få nogle flere lokale engageret. De frivillige behøver ikke at have polske relationer eller særlige forudsætninger, og de vil naturligvis blive klædt på til opgaven, fortæller Torsten Elsvor.

Han håber, at eksempelvis historisk interesserede og medlemmer af den lokale bevaringsforening kan se et potentiale i at hjælpe. Bevaringsforeningen var i sin tid i 1984 med til at etablere den selvejende institution, og museet har siden været en succeshistorie, som den dag i dag nyder stor bevågenhed både i Danmark og i Polen.

Annonce

- Vi har i de kommende måneder en række aftaler om gruppebesøg, og de er dækket ind. Det er de daglige vagter i juli og august til gengæld ikke, siger Torsten Elsvor.

Interesserede kan henvende sig på telefon 27 88 35 01 eller på mail til tel@ftgruppen.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE