cookie-og-privatlivspolitik
Arrangementet begynder i domkirken og fortsætter i Sognets Hus.
Arrangementet begynder i domkirken og fortsætter i Sognets Hus.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Præst som et kald

Sognepræst Søren Jensen fra Lundum-Hansted pastorat ved Horsens kommer til onsdagsmøde i Sognets hus i Maribo Domsogn og fortæller om Karen Blixen og om at være kaldet til at være præst.
14. januar 2019 kl. 12:23 Af Daniel Brøns

Annonce

Onsdagsmødet klokken 14 den 16. januar i Domkirken og Sognets Hus bliver lidt usædvanligt, idet mødet begynder i Domkirken med andagt af sognepræst Søren Jensen fra Lundum-Hansted pastorat ved Horsens.

Præsten er uddannet cand. theol ved Århus Universitet i 2018 og præsteviet i Århus Domkirke.

I forbindelse med DR`s serie "Herrens Veje" blev Søren Jensen interviewet i Kristelig Dagblad den 26. nov. 2018 om kaldstanken. I en rundspørge i samme Dagblad i 2017 svarede 71 procent af de adspurgte præster, at de oplevede præsteembedet som et kald. Søren Jensen svarede ved det pågældende interview:

- Efter min studietid overvejede jeg at gå forskningsvejen og fordybe mig mere indgående i teologi på universitetet. Men da min far for et år siden døde, oplevede jeg livets forgængelighed og i den forbindelse kirkens rolle som institution, der kan bære de helt store ting i menneskers liv -  også mange gange i løbet af en uge, fortalte han og tilføjede:
- Det gav mig en følelse af, at det var nu, jeg skulle være præst. At det var jeg kaldet til.

Efter andagten i Domkirken vil der være mulighed for at komme lidt tættere på Søren Jensen i Sognets Hus, hvor Søren Jensen svarer på spørgsmål og runder eftermiddagen af med et foredrag om en anden af hans store interesser: "Karen Blixen - og fortællingens kunst"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE