cookie-og-privatlivspolitik
Det er ikke kun den psykisk syge, der bliver ramt af den psykiske sygdom. Ved foredraget vil der være fokus på, hvordan alle kommer videre i livet.
Det er ikke kun den psykisk syge, der bliver ramt af den psykiske sygdom. Ved foredraget vil der være fokus på, hvordan alle kommer videre i livet.
Foto: Pressefoto

Lollands-Posten

Psykiatri for pårørende

Onsdag den 6. marts inviterer Bedre Psykiatri Lolland-Falster lokalafdeling til foredrag på Søndersø hjemmet, Sønderboulevard 2A, i Maribo fra kl. 19-21.30 om "Recovery- og Discovery-rejsen som pårørende til en psykisk syg".
01. marts 2019 kl. 12:21 Af Daniel Brøns

Annonce

Det er ikke kun den, der rammes af psykisk sygdom, der får rystet sin verden. Det gør de pårørende også.

At komme sig kan være en rejse fyldt med sorg, vrede og skam, men også byde på nye opdagelser, fortæller foredragsholder Dorthe Stieper, der selv er pårørende og arbejder som forældrementor i Børne- og Ungdomspsykiatrien i Region Hovedstaden, hvor hendes datter har været indlagt.

- "Recovery" oversættes bedst til dansk med "at komme sig". Det er blevet et centralt begreb indenfor rehabiliteringen af psykiske lidelser. "Recovery" er en personlig forandringsproces, som handler om at finde nyt fodfæste og mening i livet, med de begrænsninger sygdom har forårsaget, siger hun.

I foredraget kommer hun ind på, hvordan psykisk sygdom kan ryste de pårørendes forestillinger om livet, og hvordan man kommer sig og genbeskriver meningen med livet.

Man kan bare møde op - tilmelding er ikke nødvendig. Bedre Psykiatris lokalafdeling på Lolland-Falster træffes på tlf. 21 40 72 86 eller e-mail: er@bedrepsykiatri.dk KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce