cookie-og-privatlivspolitik
Lige nu er det slut med togbusserne, hvis man skal fra Nykøbing og mod nord. Men på Lollandsbanen kommer de tilbage i en periode - samt 3-4 måneder mod Orehoved i 2021.
Lige nu er det slut med togbusserne, hvis man skal fra Nykøbing og mod nord. Men på Lollandsbanen kommer de tilbage i en periode - samt 3-4 måneder mod Orehoved i 2021.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Ro på togtrafikken fra 2021

Mens Banedanmark nu kan meddele, at togene nordpå kører igen, så venter der stadig lidt sporarbejder - også på Lollandsbanen. Men det værste er overstået nu.
11. oktober 2019 kl. 12:43 Af Daniel Brøns

Annonce

Med en kommende Femern-forbindelse, nye spor og renovering af stationer, har de fleste set frem til mange år med uro på banen nordpå. Men så slemt er det ikke endda, fortæller projektdirektør i Banedanmark for Ringsted-Femern-forbindelsen Klaus S. Jørgensen.

- Selv om der i de kommende år også kommer sporarbejder, så bliver de knapt så omfattende som i 2019, siger han.

Lige nu kører togene nordpå mod København, men allerede omkring marts-april 2020 kommer der igen sporabejde, men skal man til København, slipper man for togbusser.

- Vi skal blandt andet rette kurver ud ved Glumsø, men da man kan køre fra Næstved via Køge, behøver man ikke køre i togbus, når man skal mod hovedstaden, siger han og fortæller, at man dog skal skifte til S-tog i Køge, hvis man skal længere mod city.

I 2021 vil der også komme noget uro på forbindelserne. Her vil det også komme til at ramme Lollandsbanen, idet der skal arbejdes på skinnerne i retning mod Nykøbing F. Det betyder formentlig, at der kommer nødbusser i en periode på 3-4 måneder fra Øster Toreby til Nykøbing. Desuden vil der komme nødbus mellem Nykøbing og Orehoved i omkring 2-3 måneder, vurderer projektdirektøren.

- Det er svært at sige det helt præcist med så lang varsel, men når vi er færdige med ombygningerne ved Nykøbing og nordpå i 2021, skulle der være totalt ro på banen mod København, og herefter handler de store anlægsopgaver mest om forbindelsen fra Nykøbing mod Femern.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE