cookie-og-privatlivspolitik
Eleverne vil på turen få stor indsigt i japansk kultur.
Eleverne vil på turen få stor indsigt i japansk kultur.
Foto: Pressefoto

Lollands-Posten

Rødby-elever kommer gratis på udveksling til Japan

Eleverne på Rødby Skoles Internationale Hold er i fuld gang med at planlægge en rejse ud over det sædvanlige. De er nemlig blevet inviteret til Japan i uge 6 af Higashimatsushima Kommune og den japanske stat, der betaler for turen. Den japanske journalist Tomoko Nielsen tager med som turguide og tolk
27. januar 2019 kl. 12:08 Af Daniel Brøns

Annonce

Som optakt til turen har eleverne fået sat hele onsdag den 23. januar af til at beskæftige sig med Japan. Tomoko Nielsen, som bor i Stokkemarke, holder oplæg om Japan i løbet af formiddagen, og om aftenen er der planlagt et arrangement i skolens Læringscenter fra kl. 17-19 for elever, forældre og de voksne, der deltager på turen. Heriblandt borgmester Holger Schou Rasmussen. Her holder eleverne oplæg for forældrene, og der bliver fortalt om rejsen og spist japansk mad, som eleverne har lavet i løbet af dagen.


Samarbejdsaftale

At Japan i dén grad har fået øjnene op for Lolland er i høj grad takket være Tomoko Nielsens enorme indsats for at fremme samarbejdet mellem Japan og Danmark. Efter tsunamien i 2011 indgik Lolland Kommune en samarbejdsaftale med Higashimatsushima Kommune, og i 2013 var Tomoko medvirkende til, at Rødby Skole fik besøg af elever, lærere og embedsfolk fra Higashimatsushima Kommune. De tog hertil for se og høre om bæredygtighed og grøn energi. Efterfølgende har Rødby Skole haft en del delegationer fra Higashimatsushima og Tokyo, som har været interesserede i at lære om skole- og samfundsforhold i Danmark.

Samarbejdet mellem Lolland Kommune og Higashimatsushima Kommune og det gode forhold mellem Japan og Rødby Skole har ført til, at skolens Internationale Hold nu er blevet inviteret til Japan, hvor de som ambassadører for Danmark skal bo hos japanske værtsfamilier og holde engelske oplæg om Danmark på tre forskellige japanske skoler.

Som en del af forberedelserne til turen har eleverne fået undervisning om Japan. De har besøgt den japanske ambassade i København og den japanske ambassadør, og de har været på Tokai-universitetet i Vedbæk for at høre oplæg om Japan. Alt sammen har det været med til at sætte elevernes tanker i gang om den kommende tur og de spændende oplevelser, de har i vente:


Glæder sig

- Jeg glæder mig rigtig meget. Det bliver spændende at møde den anderledes kultur i Japan. Samtidig er jeg også lidt nervøs for Tokyos hektiske liv. Jeg har på fornemmelsen, at de unge i Japan går op i andre ting end vi danskere. De prioriterer deres skolegang højt, hvor vi prioriterer venner og det sjove. Det bliver vildt at opleve deres hverdag, når vi skal bo hos værtsfamilier, og jeg glæder mig til at opleve den høflighed, de har over for hinanden og de fremmede, fortæller Malou Lærke Nielsen fra 8. klasse og Internationalt Hold på Rødby Skole.

Også afdelingsskoleleder Vikki Jensen er begejstret på både skolens og elevernes vegne:

- Det er helt fantastisk, at Japan giver eleverne på vores skole den her mulighed. Jeg er sikker på, at det bliver en kæmpe oplevelse for dem, som vil styrke både deres faglige og personlige udvikling, siger hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce