cookie-og-privatlivspolitik
Lisa Mulvad B&B er godt besøgt - ikke mindst på grund af roen - og det faktum, at man kan gå lige ned til vandet over marken, som hendes fætter ejer - så det var let at få en tilladelse til at krydse den.

23

Billeder

Lisa Mulvad B&B er godt besøgt - ikke mindst på grund af roen - og det faktum, at man kan gå lige ned til vandet over marken, som hendes fætter ejer - så det var let at få en tilladelse til at krydse den.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Slap-af ferie på Askø er et hit

Ejeren af Askø B&B har haft en fantastisk sommer. Turisterne efterspørger rolige omgivelser og harmoni, og det kan Askø tilbyde.
09. september 2019 kl. 08:28 Af Daniel Brøns

Annonce

Når man sætter sig i den hyggelige stue på Askø B&B med udsigt ud over den charmerende have og det blikstille hav, kan det ikke undre, at folk kommer her for at opnå meditativ fred, læse bøger og måske bare gå en stille tur ned over marken til vandet.

I hvert tilfælde er der flere og flere, der vælger denne form for ferie, siger Lisa Mulvad, der i fire år har drevet Bed & Breakfast på øen i sommermånederne. Ikke så meget for pengenes skyld, for der er rigtigt meget arbejde i det.

- Det koster 550 kroner pr. værelse pr. nat, men så er der jo morgenmad, sengelinned fra professionelt renseri, rengøring og meget andet, så man skal kunne lide at være omkring gæsterne, hvis man vælger sådan en livsstil, siger Lisa Mulvad, der modtager mange kæstestepar, der bare hygger og kommer for at vandre lidt rundt, spise hendes lækre aftensmad - og nyde solnedgangen.

- Det kan mange godt få tre-fire dage til at gå med, og de elsker at være her, siger Lisa Mulvad, der til daglig arbejder som erhvervspsykolog i København og derfor på mange måder er professionel i forhold til at skabe gode relationer.

- Som regel vil gæsterne lige lære mig lidt at kende, men de er her mest for at være sammen med hinanden, så jeg lader dem være for sig selv i haven og i fællesområderne, siger Lisa Mulvad, der erkender, at der måske ikke er de store seværdigheder på Askø.

- Man kommer her for naturen, men vi har da også gallerier og kirken, der har en meget berømt altertavle fra Lübeck, som Nationalmuseet har forsøgt at få fingrene i. Det lille museum er der også nogle, der vil se, siger værten, der er en af ankerpersonerne ved udviklingen af Askø-Lilleø Turismedag, der har været afholdt otte gange - og var en stor succes i år, selv om 48 fastboende - plus sommerhusejere - skulle trække læsset.

- Men dagen har også en funktion som samlende element på øen. Vi møder hinanden og opdager nye muligheder. Og det er fantastisk at se, hvor mange, der vil gøre noget, siger hun og oplyser, at butikken på øen drives af frivillige - og rent faktisk er åben de fleste dage. Og så behøver man ikke meget mere som turist, der bare skal slappe af. KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE