cookie-og-privatlivspolitik
Karen Zubari med sin nye sang- og korbog.
Karen Zubari med sin nye sang- og korbog.
Foto: Jan Knudsen

Lollands-Posten

Stjerner i tekst og noder

Flittig Rødby-forfatter har udgivet ny bog med sange til kor.
20. januar 2019 kl. 12:26 Af Inger Baumann Møller

Annonce

Karen Zubari har udgivet en ny bog, der er lavet i to dele, hvori den første del er en almindelig sangbog med otte poetiske sange til fællessang og kor. Den anden del er dedikeret korene med noder til trestemmige sange. Bogen hedder "Når stjerner tændes én for én", og den er udgivet på Musiklærerforeningens Forlag og støttet af Koda Kultur.

Som noget helt nyt, er der trykt en lille QR-kode på sangbogens sidste side. Ved at scanne den med sin smartphone kan man høre eksempler på sangene fremført af koret Snap Out Of it med Kristine Tjørnholm som korleder og Marie Nyboe på klaver.


Fra Israel og Islands Brygge

Karin Zubari og hendes mand Carsten har boet i deres hus på Østervang i Rødbyhavn siden 2007. Før den tid boede Karen Zubari i mange år på Islands Brygge i København, og de seneste fem år, før hun flyttede til Rødbyhavn, boede hun i Israel, fortæller Karen Zubari, der har lavet korbogen sammen med Maria Nybroe fra Aarhus, der står for musikken.

- Maria var den første, der satte musik til noget af det, jeg har lavet, fortæller Karen Zubari om samarbejdet, der blev ved.

I 2011 kom bogen "Blandt Snemænd og Vårgrønne Vildskud". I 2013 kom "Sange til årets dage" og siden "Badetøj på tørresnoren, der i juni 2017 fik en førstepræmie i Lemvig Museums konkurrence om en ny dansk sommersang.

- Og så fik vi blod på tanden, fortæller Karen Zubari og understreger, at hun ikke selv har sunget i kor.

- Men jeg har i mange år været med i en sanggruppe i Rødbyhavn. Og jeg elsker at synge.

De flotte illustrationer i bogen er lavet af Mai-Britt Schultz. De er lette og akvarelagtige, og elementer går igen gennem bogens to dele. //IBMKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce