cookie-og-privatlivspolitik
Eleksirer med magisk virkning var en af de ting, som deltagerne i Harry Potter Festivalen kunne  prøve kræfter med.
Eleksirer med magisk virkning var en af de ting, som deltagerne i Harry Potter Festivalen kunne prøve kræfter med.
Foto: Anders Knudsen

Lollands-Posten

Succesfuld festival

Harry Potter Festivalen forrige fredag gav liv i byen.
19. juni 2018 kl. 09:07 Af Henrik Ekberg

Annonce

- Vi oplevede, at mange unge og børn kom i deres eget Harry Potter-dress, så vi har helt sikkert ramt et behov og en lyst til sådan et arrangement hos Harry Potter-fans. Og jeg håber, at vi kan gentage det. Også fordi mange af deltagerne kom med nye idéer til os om, hvordan vi kan udvikle festivalen.

Sådan siger Sigrid Date fra Unge- og Kulturhusgruppen i Maribo efter Harry Potter Festivalen i Maribo forrige fredag.

Hun stod i spidsen for arrangementet sammen med bibliotekar Rea Aksglæde Karlsen fra LollandBibliotekerne og musikskoleleder Karina Fredensborg, Lolland Musikskole.

Selvom der var mange deltagere på festivalen, blandt andet over 200 til ?nat på museet?, så tror Sigrid Date, at der er potentiale til et meget større deltagetal, hvis festivalen bliver gentaget.

Hvis festivalen næste gang bliver annonceret på de mange Harry Potter fan-sider, der er på nettet, og budskabet om arrangementet spredt via mund til mund, så vil der formentlig komme mange flere deltagere udefra, forventer Sigrid Date, der selv oplevede, at et par deltagere havde fundet vej fra Vordingborg for at fejre Harry Potter i Maribo.

Festivalen var, som de fleste arrangementer her i foråret, tilsmilet af godt vejr og der var stor interesse for de mange aktiviteter, hvor man blandt andet kunne møde den sorte fordelingshat, der afgjorde, hvilket kollegie på Hogwarts Skole for Heksekunster og Troldmandsskab, man kunne være i.

Små familier og vennegrupper bevægede sig rundt mellem de mange forskellige tilbud, som festivalen bød på. Børn og barnlige sjæle fremstillede tryllestave et sted og kastede sig over produktionen af trylledrikke et andet sted.

Ved et bord i gågaden var det muligt at prøve de vovede honeydukes - små bønner, som kunne smage fortryllende eller forfærdeligt. På Stiftsmuseet blev butikken med Harry Potter-merchandise næsten rippet for indhold. Tryllestave til 120 kroner stykket var udsolgt på et øjeblik. Og udenfor var det muligt at dyste i spillet quidditch ? for bare at nævne nogle af festivalens aktiviteter.

Harry Potter-festivalen er udviklet af Unge- og Kulturhusgruppen, Lolland Musikskole og LollandBibliotekerne i samspil med masser af lokale foreninger. Festivalen fik støtte fra Lolland Kommunes bylivspulje.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce