cookie-og-privatlivspolitik
Den målrettede HF-uddannelse regner især med at tiltrække voksne elever, der ikke kommer direkte fra Folkeskolen.
Den målrettede HF-uddannelse regner især med at tiltrække voksne elever, der ikke kommer direkte fra Folkeskolen.
Foto: Jan Knudsen

Lollands-Posten

Super-HF savner elever i Maribo

Et tilbud om at tage fire HF-fag i Maribo på et år - og komme direkte på pædagoguddannelsen - eller tage endnu flere fag og på et år komme ind på sundhedsuddannelserne eller socialrådgiveruddannelsen har ikke tiltrukket særlig mange elever. Men VUC Storstrøm venter tålmodigt og håber, at flere melder sig.
10. maj 2019 kl. 05:49 Af Daniel Brøns

Annonce

Lokal uddannelse til lokal udvikling. Det har været et politisk ønske i flere år, så da VUC Storstrøm for nylig lancerede en "ét-årig HF" i Maribo var håbet, at tilmeldingerne ville strømme ind. Men indtil videre er der stadig god plads på holdene, fortæller Mette Beck Kristensen fra VUC.

- Vi har mødt stor interesse og har fået en del tilmeldinger, men der må gerne ske lidt mere her i løbet af maj, siger hun og fortæller, at VUC tænker, at mange overvejer uddannelse helt indtil sommerferien. Og i modsætning til ansøgning på kvote 1 og 2, så fylder man her op med elever uden en fast frist. Desuden er der ikke helt faste krav om, at man har en 9. eller 10. klasse. Mangler man dette, kan man tale med VUC om mulighederne.

Mette Beck Kristensen oplyser, at der er tale om et meget attraktivt tilbud, idet man kan få fuld SU, mens man læser de fire fag, der giver adgang til pædagogstudiet. Og vil man være socialrådgiver, sygeplejerske, fysioterapeut eller ergoterapeut skal man læse flere fag, men med flid kan det nås ved siden af, så man er studieklar i sommeren 2020.

De fire fag, som kræves for at læse uddannelserne, er altid Dansk A, Engelsk B, Psykologi C og Samfundsfag C, som læses sammen med andre voksne. Disse fag giver direkte adgang til pædagogstudiet, hvor der næsten altid er pladser nok til alle ansøgere.

Opstarten er den 14. august, Der er ikke tale om en fuld HF, men fag målrettet en bestemt videregående uddannelse.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE