cookie-og-privatlivspolitik
Jonas Sylvester Kaspersen tv og Kasper Dinesen - her fotograferet i "Det Krative Hus" - bliver blandt dem, man kan møde til den store event.
Jonas Sylvester Kaspersen tv og Kasper Dinesen - her fotograferet i "Det Krative Hus" - bliver blandt dem, man kan møde til den store event.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Talent-event skal samle Lolland

Den 10. oktober kommer området omkring stationen i Maribo til at emme af liv, når Iværksætter Lolland afholder den store event "Tusind Talenter".
17. september 2019 kl. 07:22 Af Daniel Brøns

Annonce

Brænder du for retro-computerspil? Er du dygtig til at jonglere? Eller er du bare supergod til at spille guitar, men mangler en gruppe at spille sammen med? Eller elsker du at lave flot grafik, men mangler ligesindede?

Det handler kort sagt om at inspirere og skabe synergi, når "Tusind Talenter Festival" åbner den 10. oktober fra 12-20 og omdanner de offentlige områder omkring Banegårdspladsen i Maribo til et sprudlende centrum for talent og liv på Lolland. Også indendørs vil der være aktivitet - på Stiftsmuseet og FGU, der er med i projektet.

Det hele handler om at udvikle en spændende event, der har deltagelse af FGU, gymnasiet, musikskolen, Museum Lolland-Falster, Madfællesskab Lolland-Falster - og mange andre, fortæller Jonas Sylvester Kaspersen, der er projektleder i foreningen Iværksætter Lolland, der bl.a. står for udviklingen af Det Kreative Hus i Vestergade. 

- Vi har allerede 20 aktiviteter tilmeldt, men vi har plads til mange flere, så vi kan nå visionen om tusind talenter på én dag på Lolland i 2030, siger han med et glimt i øjet og tilføjer, at de den 18. september holder "idé-hackaton", hvor alle kan komme ned i Det Kreative Hus og få inspiration til idéer samt finde partnere. Der vil også være mulighed for at vinde op til 1500 kroner - samt mindre beløb til at investere i de materialer, der skal til for at realisere idéen.  

En af dem, der har tænkt sig at byde ind ved "Tusind Talenter" er Kasper Dinesen, der kommer flittigt i "Det kreative hus" for at dele sin interesse for retro-computerspil.

Kasper Dinesen har flere hundrede af retrospil, som han gerne vil vise andre - spille med endnu flere - og måske finde ligesindede entusiaster.

- Jeg synes, at festivalen er en unik mulighed for at komme ud og møde andre og få nogle værdifulde indspark og kontakter. Hvis "Det kreative hus" ikke fandtes, så ville meget af de slags liv være usynligt. Men nu får vi muligheden for at blive inspireret og finde sammen, så jeg glæder mig rigtigt meget, siger spil-entusiasten, der vil være at finde i det endelige program, der udkommer umiddelbart efter deadline for tilmelding d. 26. september.

Tilmelding: https://ivaerksaetterlolland.dk/tusind-talenter/. D. 10. Oktober er det fra 12-20 og d. 18. September fra 15-18 i Det Kreative Hus. KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE