Annonce
Ugeavisen Lolland

Talent-event skal samle Lolland

Jonas Sylvester Kaspersen tv og Kasper Dinesen - her fotograferet i "Det Krative Hus" - bliver blandt dem, man kan møde til den store event. Foto: Daniel Brøns

Den 10. oktober kommer området omkring stationen i Maribo til at emme af liv, når Iværksætter Lolland afholder den store event "Tusind Talenter".

Brænder du for retro-computerspil? Er du dygtig til at jonglere? Eller er du bare supergod til at spille guitar, men mangler en gruppe at spille sammen med? Eller elsker du at lave flot grafik, men mangler ligesindede?

Det handler kort sagt om at inspirere og skabe synergi, når "Tusind Talenter Festival" åbner den 10. oktober fra 12-20 og omdanner de offentlige områder omkring Banegårdspladsen i Maribo til et sprudlende centrum for talent og liv på Lolland. Også indendørs vil der være aktivitet - på Stiftsmuseet og FGU, der er med i projektet.

Det hele handler om at udvikle en spændende event, der har deltagelse af FGU, gymnasiet, musikskolen, Museum Lolland-Falster, Madfællesskab Lolland-Falster - og mange andre, fortæller Jonas Sylvester Kaspersen, der er projektleder i foreningen Iværksætter Lolland, der bl.a. står for udviklingen af Det Kreative Hus i Vestergade.

- Vi har allerede 20 aktiviteter tilmeldt, men vi har plads til mange flere, så vi kan nå visionen om tusind talenter på én dag på Lolland i 2030, siger han med et glimt i øjet og tilføjer, at de den 18. september holder "idé-hackaton", hvor alle kan komme ned i Det Kreative Hus og få inspiration til idéer samt finde partnere. Der vil også være mulighed for at vinde op til 1500 kroner - samt mindre beløb til at investere i de materialer, der skal til for at realisere idéen.

En af dem, der har tænkt sig at byde ind ved "Tusind Talenter" er Kasper Dinesen, der kommer flittigt i "Det kreative hus" for at dele sin interesse for retro-computerspil.

Kasper Dinesen har flere hundrede af retrospil, som han gerne vil vise andre - spille med endnu flere - og måske finde ligesindede entusiaster.

- Jeg synes, at festivalen er en unik mulighed for at komme ud og møde andre og få nogle værdifulde indspark og kontakter. Hvis "Det kreative hus" ikke fandtes, så ville meget af de slags liv være usynligt. Men nu får vi muligheden for at blive inspireret og finde sammen, så jeg glæder mig rigtigt meget, siger spil-entusiasten, der vil være at finde i det endelige program, der udkommer umiddelbart efter deadline for tilmelding d. 26. september.

Tilmelding: https://ivaerksaetterlolland.dk/tusind-talenter/. D. 10. Oktober er det fra 12-20 og d. 18. September fra 15-18 i Det Kreative Hus.

  • Jonas Sylvester Kaspersen tv og Kasper Dinesen - her fotograferet i "Det Krative Hus" - bliver blandt dem, man kan møde til den store event. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
112

Tre anholdt i Gedser: Narkohund opsnusede kokain

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? 180 tekster barberes ned til 25

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Guldborgsund

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annonce
Annonce
Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet