Julefrokost med traditionel grønlangkål, nye pateer og veganske frikadeller.
Lørdag 1. december er der stort julearrangement på Bangs Have. Det er jo helt som det plejer, men årets tema har ikke været prøvet før.
Temaet er nemlig John Mogensen.
I den anledning har Max Christensen engageret det sidste nulevende medlem af de oprindelige Four Jacks, James Rasmussen, til at underholde gæsterne.
- Det er jo ikke så meget juletema i musikken, men jeg har hørt rigtig godt om hans optræden. Og maden er julemad, lover Max Christensen.
Han har netop lagt sidste hånd på restaurationens forskellige juletilbud.
- Vi finder altid på lidt sjovt og nyt hvert år, men folk vil gerne have de traditionelle ting også, forklarer han.
En af de traditionelle ting er grønlangkålen, den skal altid være der og det er selvfølgelig den lollandske variant af grønlangkål, der bliver serveret på Bangs Have.
Max Christensen er godt tilfreds med at det igen er egnsretter og årstidens råvarer, der er efterspurgte.
- For nogen år tilbage var det samme retter hele året rundt og så mister man noget smag, mener han.
Alt der kan lade sig gøre er hjemmelavet. For eksempel både bager og sylter de selv i restaurantens køkken.
Og som noget nyt har Max Christensen lært at lave veganske retter.
- Der er flere og flere, der bliver vegetarer og veganere. Jeg tror ikke, vi har et selskab, hvor der ikke er i hvert fald en. Derfor skal der være noget, de kan spise, forklarer han.
Derfor har han været i gang med at lære at lave veganske frikadeller af proteinfars.
- De smagte udemærket, forsikrer han.
Kødspiserne skal dog ikke blive nervøse, der er stadig mest til dem.
Udover de mange traditionelle ting, kommer der blandt andet forskellige julepateer.
Bangs Have holder to åbne julefrokoster, lørdag 1. og 7. december.
De er dog ikke mere åbne end det stærkt anbefales at bestille bord.