Annonce
Ugeavisen Lolland

Traditionelle og veganske retter

Max Christenen har selskab af den gamle nisse mens han forbereder julefrokostmenuen. Foto: Lise Ravnkilde

Julefrokost med traditionel grønlangkål, nye pateer og veganske frikadeller.

Lørdag 1. december er der stort julearrangement på Bangs Have. Det er jo helt som det plejer, men årets tema har ikke været prøvet før.

Temaet er nemlig John Mogensen.

I den anledning har Max Christensen engageret det sidste nulevende medlem af de oprindelige Four Jacks, James Rasmussen, til at underholde gæsterne.

- Det er jo ikke så meget juletema i musikken, men jeg har hørt rigtig godt om hans optræden. Og maden er julemad, lover Max Christensen.

Han har netop lagt sidste hånd på restaurationens forskellige juletilbud.

- Vi finder altid på lidt sjovt og nyt hvert år, men folk vil gerne have de traditionelle ting også, forklarer han.

En af de traditionelle ting er grønlangkålen, den skal altid være der og det er selvfølgelig den lollandske variant af grønlangkål, der bliver serveret på Bangs Have.

Max Christensen er godt tilfreds med at det igen er egnsretter og årstidens råvarer, der er efterspurgte.

- For nogen år tilbage var det samme retter hele året rundt og så mister man noget smag, mener han.

Alt der kan lade sig gøre er hjemmelavet. For eksempel både bager og sylter de selv i restaurantens køkken.

Og som noget nyt har Max Christensen lært at lave veganske retter.

- Der er flere og flere, der bliver vegetarer og veganere. Jeg tror ikke, vi har et selskab, hvor der ikke er i hvert fald en. Derfor skal der være noget, de kan spise, forklarer han.

Derfor har han været i gang med at lære at lave veganske frikadeller af proteinfars.

- De smagte udemærket, forsikrer han.

Kødspiserne skal dog ikke blive nervøse, der er stadig mest til dem.

Udover de mange traditionelle ting, kommer der blandt andet forskellige julepateer.

Bangs Have holder to åbne julefrokoster, lørdag 1. og 7. december.

De er dog ikke mere åbne end det stærkt anbefales at bestille bord.

  • Max Christenen har selskab af den gamle nisse mens han forbereder julefrokostmenuen. Foto: Lise Ravnkilde
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken