cookie-og-privatlivspolitik
Om onsdagen var der god god plads til at stå udenfor på de lidt for tomme tog. Men de øvrige dage var gode.
Om onsdagen var der god god plads til at stå udenfor på de lidt for tomme tog. Men de øvrige dage var gode.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Turister svigtede banen på markedsdagene

Sæsonen på Museumsbanen i 2019 var lidt bedre end 2018, hvor det var for tørt til at køre - og turisterne var på stranden. I 2019 var torsdage ret gode, men om onsdagen var der for få passagerer. Og så kan det godt betale sig at lave særture. Der var derfor fyldt op ved Maribo Jazz, "brevdue-opsendingsture" samt på ture med kaffe og spisning.
20. august 2019 kl. 05:49 Af Daniel Brøns

Annonce

- Turisterne flokkes til, når vi laver noget særligt, så vi har stort set altid udsolgt, når det sker, siger Museumsbanens Carsten Buhl, der lige nu er ved at tage en status på sommeren, der har ligget lidt over niveauet for sidste år - og på niveau med 2017.

- Der har været et lidt for lavt passagerertal, men det er gået ok om torsdagen med omkring 125 per tur. Men onsdagene har absolut ikke været en succes. Jeg tror simpelthen ikke, at folk med fyldte indkøbsposer har brug for en tur med toget efter deres shopping. Så kommer de hellere en anden dag, siger formanden, der oplyser, at toget tidligere kørte om tirsdagen i stedet for onsdag, hvilket gav en del flere passagerer.

På trods af, at sommeren har været lidt køligere end sidste år, så var den ikke helt optimal for banen.

- Der har været mange dage med godt strandvejr, og det betyder typisk, at vi taber til stranden, siger han.


Højt niveau

Selv om man måske kunne få den tanke, at lidt færre tog i ugen ville være bedre for forretningen, så er det ikke planen at indskrænke næste år, siger formanden:

- Der skal være en driftplan med noget at vælge imellem for at folk er loyale og opfatter det som et konstant tilbud med mange afgange, så jeg tænker, at vi kommer til at køre lige så meget i 2020.

Togene kører dog naturligvis videre i 2019 - i efterårsferien og omkring jul. Desuden vil det som sædvanligt være muligt at booke særtog.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce