cookie-og-privatlivspolitik
Tom Rasmussen er kendt for at have masser af finurlige ting på hylderne. Her et skakspil, der er til salg for 250 kroner.

14

Billeder

Tom Rasmussen er kendt for at have masser af finurlige ting på hylderne. Her et skakspil, der er til salg for 250 kroner.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Tv-programmer presser antikforhandlere

Når Lop Antik i Rødby lukker den 31. juli efter tre år, skyldes det ikke mindste de populære programmer om antikviteter. Folk kender værdien af det meste, så der er næsten ingen margin tilbage til forhandleren, siger Tom Rasmussen, der lige nu sælger ud til halv pris.
27. juni 2019 kl. 07:46 Af Daniel Brøns

Annonce

Når man træder ind i Lop Antik i Rødby, må de fleste forbløffes over kvaliteten af varerne. Stor variation af varer - og altsammen pæne og rengjorte ting, der må vække lykke hos kunder af enhver art.

Og det gør de faktisk også, fortæller Tom Rasmussen, der bor i Holeby og for tre år siden åbnede forretningen og har fået stigende omsætning hvert eneste år.

Han åbnede mest butikken ved et tilfælde:

- Jeg havde selv en masse flyttekasser efter flytningen til Holeby, så jeg pakkede dem ud og købte lidt mere, og så var der pludselig en butik, siger antikforhandleren, der i Rødby er blevet kendt som Lollands svar på Steffen Dinesen fra Lauritz.com, der har været ekspert på Tv Øst-programmet "Mit Kæreste Eje".

Den type programmer har der været mange af, og de har ikke været nogen fordel for branchen, mener Tom Rasmussen.

- De har været med til at skabe interesse, men også en enorm prisbevidsthed, som er blevet så stor, at det næsten ikke betaler sig for mig at byde på varer længere. Så de gode fortjenester er der ikke mange af, og der skal noget fortjeneste til, når man skal dække sine omkostninger, siger han og fortæller, at han ikke har haft en eneste ferie i de tre år med butikken, som har været brugt til at få et meget flot udbud af varer. Lige nu har han 6000 ting til salg i butikken - plus to fyldte garager.

- Og det er altså reelle varenumre - så jeg har rigtigt meget, siger Tom Rasmussen, der derfor regner med, at der vil være rigeligt med varer til at holde butikken kørende indtil sidste åbningsdag.

- Jeg har også butikken lidt derefter, så det kan også være, at jeg holder noget loppemarked med det allersidste senere, men det er nu, man skal komme forbi, hvis man vil have de mest populære ting, siger forhandleren, der stadig kan mødes i Østergade 39 i Rødby.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE